Ing. Petr Měřínský

  • ANO 2011
  • Přerov
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2019 12:54:00

Odklon těžkých aut, vypnutí semaforů - opatření před dopravním kolapsem

Odklon těžkých aut, vypnutí semaforů - opatření před dopravním kolapsem

Čerstvě otevřený úsek dálnice D1 přinesl do města očekávané dopravní komplikace. Auta sjedou z dálnice a stávají se součástí dopravního špuntu. Situací se dnes zabývali představitelé Přerova, městské policie a Policie ČR.

„Dohodli jsme se, že policisté budou ve větší míře monitorovat výjezd z D1 a odklánět z města auta nad 12 tun - jejich řidiče budou sankcionovat a posílat na objízdné trasy, neboť průjezd městem mají zakázaný, což mnozí nerespektují,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Zástupce šéfa přerovské městské policie Miroslav Komínek upřesnil, že strážníci budou provádět častější kontroly zejména v ulicích Velká Dlážka a Dvořákova, kde je tradičně největší problém.

Kromě toho budou ve městě případně vypnuty i tři semafory – ten u výjezdu z D1, v Předmostí a na křižovatce u prodejny Lidl. Všude tam budou policisté v případě potřeby křižovatky řídit, čímž by se mohla průjezdnost urychlit. „Uvidíme, jak tato opatření - spojená s podrobným monitoringem, budou v praxi fungovat.  V lednu pak situaci vyhodnotíme a případně přijmeme další postup, abychom Přerovu ulehčili od dopravní zátěže a minimalizovali negativní jevy s tím spojené,“ sdělil primátor města Petr Měřínský.

Dopravní situace v Přerově je dlouhodobě špatná, dostavba čtrnácti kilometrového dálničního úseku Lipník – Přerov, který byl slavnostně otevřen ve čtvrtek 12. prosince, ji ještě zhoršila. Řidiči i Přerované pocítili důsledky prakticky ihned, neboť se město stalo „ucpaným kotlem“. Už při slavnostním přestřižení pásky zástupci Přerova jasně řekli, že bez návazného desetikilometrového úseku se Přerov stane dopravní pastí, což se naplňuje.

„Dálnice nebude dostavěna ještě minimálně pět let, je to příliš dlouhá doba na to, abychom jen čekali a nečinili kroky, vedoucí k rozmělnění dopravy,“ konstatoval radní Navrátil. Ten už dnes přijal z olomouckého magistrátu další znepokojivou zprávu, týkající se právě dostavby chybějícího úseku D1. Během včerejška a dneška totiž bylo na tuto stavbu podáno odvolání tří fyzických osob a dále pak spolku Voda z Tetčic – a už dříve deklarovaly i Děti Země, že se do pátku 20. prosince rovněž odvolají. Prakticky to znamená, že změna územního rozhodnutí nenabude právní moci, poté budou účastníci řízení seznámeni s podaným odvoláním, dostanou možnost se k celé záležitosti vyjádřit a pak poputuje věc k řešení na Krajský úřad Olomouckého kraje.  Popisovaný proces může teoreticky dostavbu dálnice D1 z Přerova do Říkovic ještě posunout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama