Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2019 21:15:00

Experti navrhnou v trojdomí Šolínova moderní seniorské bydlení s péčí

Experti navrhnou v trojdomí Šolínova moderní seniorské bydlení s péčí

Expertní pracovní skupina připravuje nové využití pro trojdomí v Šolínově ulici v Praze 6. Vznikne v něm moderní seniorské bydlení s péčí, které bude poskytovat sociální a zdravotní služby také seniorům a dalším lidem z okolí.

Domy, které historicky sloužily seniorům a dalším sociálním službám, se dočkají zahájení rekonstrukce již v roce 2020.

„Dali jsme dohromady experty, kteří znají dobrou praxi a moderní trendy v Česku i zahraničí. Zadáním pro Šolínovu je seniorské bydlení s dostupností sociálních a zdravotních služeb podle potřeb jeho obyvatel a současně dům otevřený seniorům a ostatním z okolí. Vzniknout by v domě mohly třeba kavárna s rozumnými cenami, komunitní zahrada a prostor pro seniory a děti nebo lékařské služby,“ popsala radní hl. m. Prahy pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Johnová.

Členy expertní skupiny jsou například Matěj Lejsal z domova Sue Ryder, Jan Lorman z organizace Život90, radní pro sociální politiku Prahy 6 Marian Hošek nebo architektka a urbanistka Lenka Burgerová. Během zimy expertní skupina navrhne využití trojdomí a připraví také podklady pro přípravu stavební dokumentace ve vazbě na uzavřené memorandum mezi hlavním městem a Prahou 6. Bude zejména dbát na to, aby zde vznikl vhodný mix terénních, ambulantních a pobytových služeb, který umožní stupňovitou péči, a to s ohledem na demografický výhled do roku 2030 a již existující služby v širší oblasti. 

Městská část podle dohody zajistí revitalizaci vnitrobloků a koordinaci zařízení s dalšími místními službami pro seniory, financování projektu a provoz bude v gesci hlavního města. Provozovatelem by měla být příspěvková organizace hlavního města.

Budovy č. p. 344, 513 a 514 v Šolínově ulici byly postaveny v letech 1922–1924 jako „Útulný domov osamělým ženám“ a pro sociální účely sloužily až do roku 2013, naposledy jako Domov pro seniory Elišky Purkyňové, který zřizovalo hlavní město.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama