Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2019 17:56:00

Další Babišův mýtus končí - rozpočtová odpovědnost

Další Babišův mýtus končí - rozpočtová odpovědnost

Komentář na facebookovém profilu k výši deficitu státního rozpočtu

 Když politický elév Babiš se značkou Aktiv Nespokojených Občanů 2011 bude líp v roce 2013 objížděl republiku, vykřikoval po náměstích mezi rozdáváním koblih, jak se kradou veřejné peníze ve velkém a jak Kalousek dělá dluhy. Tehdy stále ještě doznívala patrně největší vlna krizí, která začala v roce 2008 v USA hypoteční krizí, a záhy obletěla svět. Skoro plynule na ni v roce 2011 navázala krize dluhová.

Úředníci Ministerstva financí se v pátek vrátili po Vánocích do práce a jukli se na účty a poslali ven předběžné číslo letošní státní sekery - 30 miliard. Sice plánovaný deficit byl 40 miliard, ale reálný výsledek je velmi nevalný, když vezmeme v potaz, že Babiš vyraboval rezervu na privatizačním účtu, z níž zatím údajně použil 18 miliard korun. Tak to už jsme na téměř 50 miliardách. Už jako ministr financí okamžitě začal "zapojovat" peníze na účtech státních firem, jako jsou Lesy ČR, Letiště Praha apod. Na tyhle peníze před ním nikdo nesahal, protože je vždycky dobré mít někde rezervu pro případ nečekaných událostí. Spolu s rozprodejem majetku a dalšími mimořádnými příjmy už budeme na nějakých téměř 70 miliardách, které by vyjadřovaly reálný obraz "hospodaření" Babišovy vlády. Rok 2020 si chce vylepšovat posunutím vracení DPH, což není nic jiného, než nemravná půjčka peněz od podnikatelů a dobré jsou mu i drobné z rozprodání strategických zásob státu.

Babiš teď musí udržet tempo nákupu voličů do příštích parlamentních voleb stůj co stůj. Proto se můžeme dočkat nemilých překvapení, co ještě všechno prošustruje. Už teď je jasné, že kocovina se odkládá na konec roku 2021. Pokud se ještě dále zpomalí tempo růstu HDP, tak kocovina bude větší než velká.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama