Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2019 8:39:00

Provoz benešovské nemocnice se už vrátil do normálního režimu

Provoz benešovské nemocnice se už vrátil do normálního režimu

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov pracuje již v normálním režimu.

„Benešovská nemocnice obnovila provoz interního oddělení a laboratoří, čímž se její provoz opět dostal normálu, a je schopna se postarat o své pacienty ve stejném rozsahu jako před kyberútokem,“ informuje v pondělí 30. prosince 2019 hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

„Všechny základní aplikace (softwary) jsou provozuschopné, byť některé pouze v základním nastavení a v následujících týdnech budou upravovány do stavu před útokem,“ upřesňuje ředitel nemocnice Roman Mrva s tím, že dnes bude obnoven i mail server a datové servery s daty uživatelů.

Pacienti podle Romana Mrvy tak již následky útoku nepocítí. „Přesto se ale může stát, že v některých provozech bude čekací doba na ošetření delší, neboť některé nenastavené procesy v počítačových programech musí personál ještě provádět ručně,“ vysvětlil.

Nemocnice je také nadále ve spojení s NÚKIB a postupuje v souladu s jeho doporučeními. Byly učiněny kroky ke zvýšení bezpečnosti počítačové sítě, jako je nákup nového firewallu, omezení přístupu uživatelů na internet a omezení kontrolovaných dálkových připojení do nemocniční sítě.

V průběhu ledna a února nemocnice odoperuje všechny odložené plánované operace, a například čekací lhůty na náhrady kolenních a kyčelních kloubů v roce 2020 se nebudou nijak významně posouvat. „Během těchto následujících dvou měsíců by mělo dojít k dorovnání stavu a pak bude běžet provoz nemocnice tak, jak jsme všichni zvyklí,“ zopakovala hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a společně s ředitelem nemocnice Romanem Mrvou děkuje pacientům, personálu nemocnice, Zdravotnické záchranné službě Středočeského kraje a okolním zdravotnickým zařízením za pomoc při řešení této krizové situace.

V polovině měsíce ledna se pak zástupci nemocnice zúčastní celostátní konference, jejímž tématem bude kyberútok na Nemocnici Benešov, kterou organizuje Ministerstvo zdravotnictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama