Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2019 14:38:00

Výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří o pomoc neprosí

Výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří o pomoc neprosí

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor města Olomouce Miroslav Žbánek předali organizaci Za sklem šek na třicet tisíc korun.

 Osmnáct a půl tisíce korun se podařilo získat díky charitativnímu prodeji punče, zbytek přidali hejtman a primátor ze svého.

„Peníze mají smysl jen tehdy, když někomu udělají radost. Já mám radost z toho, kolik lidí si punč přišlo koupit, a hlavně z toho, že výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří se o pomoc nijak neprosí, ale o to víc si ji zaslouží,“ svěřil se hejtman Ladislav Okleštěk.

Olomoucká organizace Za sklem pomáhá lidem s PAS (porucha autistického spektra) a jejich rodinám. Jedná se o sociální služby, které jim usnadní život například v oblasti vzdělávání nebo zaměstnání. Služby probíhají ambulantní a terénní formou. „Jsem rád, že i letos můžeme předat příspěvek dětem a jejich rodinám, které si pomoc nás všech skutečně zaslouží. Výtěžek tentokrát putuje do organizace, která v Olomouci působí nově, a proto při rozjezdu svých aktivit určitě potřebuje naši podporu," řekl s přesvědčením primátor Mirek Žbánek.

V pobočkách Za sklem v Olomouci, Praze a Zlíně v současné době pracují celkem se 170 rodinami. „Moc si vážíme spolupráce s krajským úřadem i magistrátem. Děkujeme za dar, který bude použit na výstavbu relaxační místnosti v pobočce v Olomouci,“ uvedla ředitelka zmiňovaného občanského sdružení Marta Pečeňová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama