Mgr. Pavel Franěk

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2020 14:38:00

Kraj pomůže sasovskému centru s výpadkem očekávaných plateb

Kraj pomůže sasovskému centru s výpadkem očekávaných plateb

Kraj Vysočina pomůže sasovskému centru, které pečuje o autistické klienty, s výpadkem očekávaných plateb.

Sto tisíc korun pošle Kraj Vysočina ještě před koncem letošního roku Integračnímu centru Sasov na dofinancování mzdových nákladů pracovníků denního stacionáře. Centrum se stará o 36 klientů se závažným postižením poruch autistického spektra a jejich rodiny a musí najít zdroje na úhradu zhruba třímilionových nákladů souvisejících s provozem, zhruba 80 % z nich tvoří osobní náklady. „Poté, co centrum přišlo o část očekávaných dotací, dostalo se do nezáviděníhodné patové situace, obrátilo se na nás s žádostí o navýšení krajské dotace. Vzhledem k potřebě zajištění této služby pro spádovou oblast Jihlavy i pro Kraj Vysočina jsme na navýšení kývli,“ popisuje situaci náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk s tím, že poskytovatel služby musí do budoucna přijmout taková opatření, aby k podobné situaci nedocházelo.

Kraj Vysočina se na financování Integračního centra Sasov letos podílel částkou 2,219 miliónu korun. V rámci nastavených pravidel musí organizace zařazené do sítě sociálních služeb hledat 25 % krytí nákladů z jiných zdrojů – od měst, organizací, z jiných dotačních titulů. Sasovské centrum vzniklo v roce 2004 a bylo prvním neziskovým subjektem v regionu, které se zaměřilo na pomoc osobám se závažným   postižením poruch autistického spektra. V současné době klientům s touto diagnózou nabízí už tři registrované sociální služby včetně terapeutické intervence.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama