JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2020 16:04:00

Záchranka od Nového roku i na Seči

Záchranka od Nového roku i na Seči

Komentář na facebookovém profilu k záchranné zdravotní službě

ZÁCHRANKA OD NOVÉHO ROKU I NA SEČI. Vjezdové stanoviště Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje na Seči zahájilo svoji činnost počínaje 1. lednem roku 2020. Po dohodě s HZS sídlí prozatím v provizorních prostorách po bývalé lékařské pohotovosti. S panem starostou Marcel Vojtěch jsme o záměru hovořili již před lety a dohodli se na výstavbě nové stanice. Celý záměr byl schválen radou kraje, byl nalezen pozemek a nyní se projektuje a připravuje se realizace.

Situace si ovšem vyžádala rychlejší řešení. Během červnové pracovní cesty na Třemošnicko a Ronovsko jsem byl starosty informován o tom, že nejsou v některých případech dodržovány zákonné dojezdové časy, a to z důvodu omezení na straně ZZS Středočeského kraje. Dosud totiž pomáhala vykrývat tuto část Pardubický kraj středočeská záchranka na základě mezikrajské smlouvy. Proč došlo ke změně? Nedostatek zdravotnického personálu. Totéž se týkalo i Nemocnice Čáslav, která přestala přijímat pacienty z Pardubického kraje (s výjimkou urgentních případů) kvůli uzavření jedné stanice interního oddělení. Všichni pacienti z oblasti Železných hor byli nově směřováni do Chrudimské nemocnice v rámci Nemocnice Pardubického kraje, která je vzdálenější než Čáslav. To vše nás vedlo k urychlení záměru a výjezdové stanoviště na Seči pro celou oblast vzniklo již nyní tj. přibližně o rok a půl dříve. Nyní se soustředíme na výstavbu nového objektu pro záchranářskou posádku. Přednemocniční péče je opět zajištěna v plném rozsahu a potřebné kvalitě!

Včera jsem spolu s kolegou radním pro zdravotnictví Ladislav Valtr a ředitelem ZZS Igorem Paarem oficiálně stanoviště představili starostům obcí a médiím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama