Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2020 11:50:41

Amerika v nové roli, tentokrát v roli teroristů

Amerika v nové roli, tentokrát v roli teroristů

Usmrcení šéfa Íránských revolučních gard Kásima Solejmániho.

 

Odmítnutí USA vydat vízum šéfovi íránské diplomacie Mohammadovi Džavádovi Zarífovi, který chtěl ve čtvrtek 9.1.2020 vystoupit před RB OSN a vyjádřit se ke smrti íránského generála, kterého americká armáda na příkaz Donalda Trumpa zabila.

   Dvě události s příchodem nového roku, které dokazují, jak si světový vůdce boje proti terorismu – USA, ve skutečnosti vysvětlují a představují pojmy boje proti terorismu a dodržování demokracie.

USA i v tomto případě opětovně ukázaly, že NATO ke svému jakémukoliv rozhodnutí nepotřebuje souhlas žádného ze svých spojenců, natož pak ČR! Je zřejmé, že napětí mezi USA a Íránem bude po tomto americkém teroristickém činu eskalovat a svět bude do něj vtahován.

Naši nejvyšší státní činitelé k událostem zatím spíše mlčí. Netýkají se totiž válečných hrůz, nelidskostí a zabíjení v Ruské federaci nebo v Číně. Jedná se  naopak o největšího našeho spojence, který je každodenně prezentován  jako kolébka nejvyšších humanitárních hodnot – USA.

Lze ale nejen od prezidenta republiky Zemana, který je neochvějným zastáncem našeho členství v teroristickém uskupení NATO, očekávat vyjádření požadující naše vystoupení z něj?

Zatím to vypadá, že vůle mnohých občanů o vystoupení ČR z NATO bude i tentokrát nevyslyšena. Čeští vojáci v zahraničních misích Afghánistánu, Mali, Iráku budou dále posluhovat zájmům USA, které se neštítí zabíjet kdekoliv a kdykoliv, pokud je to v jejich mocenském zájmu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama