Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2020 18:08:00

Zvýšením poplatků za čerpání minerálních vod vláda poškodí všechny

Zvýšením poplatků za čerpání minerálních vod vláda poškodí všechny

Poslanec ODS Vojtěch Munzar odmítá vládní plán na zvýšení poplatku za odběr minerálních vod. Opatření podle něj poškodí české producenty. Dojde i ke zdražení balených minerálek v obchodech.

„Vláda se v honbě za zvyšováním příjmů státního rozpočtu nezastaví před ničím. Nyní se chystá zcela zbytečně zvednout cenu českých minerálních vod v obchodech a restauracích. Přesně k tomu totiž povede zvýšení poplatků za čerpání minerálních vod o polovinu,“ říká poslanec ODS Vojtěch Munzar.

Vláda plánuje navýšení poplatků z 6 Kč/m3 na 9 Kč/m3, poplatek se navíc bude vyměřovat z množství povoleného odběru a nikoliv ze skutečného odběru, který je daleko nižší.

„To znamená daleko razantnější zdražení českých minerálek pro konečné spotřebitele. Zároveň se sníží konkurenceschopnost českých producentů a pomůže to pouze zvýšení dovozu minerálních vod ze zahraničí. Toto podkopávání nohou českým producentům může ve svém důsledku vést k opačnému efektu: k celkovému snížení příjmů státního rozpočtu kvůli útlumu produkce. Obávám se také rizika, že čeští producenti, vedeni snahou snížit náklady a udržet svoji konkurenceschopnost, budou nuceni zvýšit skutečné odběry, aby co nejméně snížili dopad zvýšení poplatku, což je v době nedostatku vody krajně nezodpovědné,“ doplňuje Munzar. Plánované opatření vlády podle něj navíc nepříznivě dopadne na chudší regiony s nedostatkem pracovních příležitostí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama