Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2020 9:47:00

Pomůže trestní oznámení, aby nebyli opoziční zastupitelé v Kolíně zastrašováni?

Pomůže trestní oznámení, aby nebyli opoziční zastupitelé v Kolíně zastrašováni?

Pomůže podané trestní oznámení k tomu, aby nebyli opoziční zastupitelé v kolínském zastupitelstvu zastrašováni a mohli bez výhrůžek a osočování vykonávat činnost, pro níž dostali od voličů mandát?

Není to zdaleka poprvé, co se snažím veřejnost a občany Kolína upozornit, že je způsob provádění práce městských zastupitelů oproti jiným samosprávám zcela specifický. Poslední dobou dokonce ve stylu vládnutí hluboké totality padesátých let. Kdo nejde s námi, jde proti nám. Projevy zástupců vládní strany jsou často během jednání zastupitelstva odměněny potleskem a neskrývaným obdivem. Kritika z úst opozičních zastupitelů je zastupiteli za ZpK (STAN) přerušována a bagatelizována a její autoři jsou následně veřejně zpochybňováni a zesměšňováni.  Využíván je pro tento účel i místní tisk, který je důležité mít pro tyto účely kontrolou. Není proto asi náhodou, že členem kolínského zastupitelstva a hnutí pana Rakušana je i Martin Slavík, spolumajitel firmy SICCO, která jednak čile obchoduje s městem Kolín a patří jí i týdeník Kolínský Pres, v němž pravidelně dostávali opoziční zastupitelé tu správnou nakládačku od moudrých vládců Kolína.

Není proto ani divu, že v lidech, kteří jsou pod vlivem této propagandy, roste přesvědčení, kdo jsou ti zlí a s kým je třeba se vypořádat. Tito občané Kolína pak nevidí nic špatného na tom, když kritiky kolínského vedení urážejí na sociálních sítích, nebo jim dokonce vyhrožují. Vždyť slyší-li z úst samotného starosty Kolína na adresu opozičního zastupitele, že je mu z něj špatně a další členové ctihodného zastupitelského orgánu se přidají slovy „Já vás tady nechci, já nechci, abyste byl zastupitel!“, není divu, že na podobnou notu naskočí nejeden občan a v prostředí sociálních sítí reaguje podobně.

Perličkou na tomto smutném dortu jsou však výhrůžky dokonce i příslušníka Policie ČR, který mi napsal: „Hermanečku, ty tlamo vypasená, aby ses nedivil, až ti někdo dá loket s rozeběhem… seš nevídaný koledník, vážně si koleduješ, až ti někdo dá lívanec za krk. Jsme slušné město, nechceme tu nepokoje, které vyvoláváš…“. Chceme opravdu takhle nezávislé ochránce pořádku? Osobně skutečně pochybuji o tom, že by mi tento pán pomáhal a chránil, pokud bych to potřeboval ……

Poslední kapkou pro mé rozhodnutí podat v souvislosti s chováním kolínských městských zastupitelů a výhrůžkami osob spojených s výkonem jejich funkce či prací městského úřadu trestní oznámení PČR bylo šokující chování dnes už bývalého vedoucího odboru regionálního rozvoje a územního plánování pana Tichého. Ten se po jednání zastupitelstva ke mně zezadu ze tmy přiblížil a vyhrožoval mi, že jestli ho nenechám na pokoji, vyřídí si to se mnou jinak, a to prý nechci! Co tím tento pán myslí konkrétně, neupřesnil.

Já se však už definitivně rozhodl, že se při výkonu své funkce zastrašovat nenechám. Nenechám si vyhrožovat a už vůbec nenechám podobné lidi si myslet, že jejich metody výhrůžek, opět jak vystřižených z padesátých let, mají místo v dnešní době, v tomto městě a v této republice. Třeba ti, co vyhrožují objasní své záměry těm, kteří nás skutečně mají chránit a dbát na dodržování zákonů této země ……………

Foto použito s FB profilu zmíněného pana Tichého

Martin Herman, zastupitel města Kolín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama