JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2020 7:37:00

Považujeme za vhodné, aby se auditu účastnila opozice i protikorupční organizace

Považujeme za vhodné, aby se auditu účastnila opozice i protikorupční organizace

Komentář na facebookovém profilu k zakázce Dopravního podniku Praha na údržbu metra.

Nezavíráme oči před netransparentní zakázkou za 22 miliard korun na údržbu vozů metra, kterou pražský dopravní podnik zadal bez výběrového řízení.

Dnes jsme prosadili, aby byl zadán audit, který jednoznačně posoudí, zda je zakázka pro Prahu výhodná, či nikoliv. Považujeme za vhodné, aby se auditu účastnila opozice i protikorupční organizace.

Počínání dopravního podniku i nadále považujeme za nepřijatelné a zadanou zakázku za netransparentní - byla zadána bez rozhodnutí dozorčí rady DP a vědomí Rady hl. m. Prahy.

Hospodaření města a městských firem musí být průhledné. Proto je nezbytné přijmout opatření, aby se taková situace neopakovala.

Zároveň jsme přesvědčeni, že podobné jednání nelze přejít bez vyvození politické odpovědnosti.

Panu Čižinskému jsem doporučil, aby zvážil výměnu náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě) za někoho, kdo bude v rámci koalice více a lépe komunikovat. Zároveň má mou plnou podporu radní Hana Kordová Marvanová, která požaduje odvolání generálního ředitele DP Petra Witovského.

Zatím není nic uzavřeno a o věci budeme uvnitř koalice dál jednat. Řekli jsme, že jsme koalicí změny. Tento slib vůči Pražanům musíme dodržet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama