MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2020 8:36:00

Bezprostřední ohrožení koronavirem lidem v Česku nehrozí

Bezprostřední ohrožení koronavirem lidem v Česku nehrozí

Na pražském magistrátu se včera sešli vedoucí pracovníci Integrovaného záchranného systému a dalších subjektů, aby si navzájem vyměnili informace o připravenosti Prahy na možný výskyt koronaviru.

 „Celou situaci ohledně možného výskytu koronaviru bedlivě sledujeme. Praha v současné době nemá od hygienické stanice nebo od ministerstva vnitra žádné instrukce k zavedení vyšších bezpečnostních a hygienických opatření. Pokud by k vydání takových instrukcí došlo, je Praha připravena je v součinnosti s ministerstvem a hygienickou stanicí realizovat,“ říká náměstek primátora pro bezpečnost Petr Hlubuček.

„Je důležité říct, že není důvod k panice a bezprostřední ohrožení koronavirem lidem v Česku nehrozí. Je ale vhodné dodržovat obvyklé opatření jako v chřipkové sezóně. Základem jsou pravidla hygieny a nezdržovat se zbytečně v místech většího shromáždění lidí. Zároveň neplánujeme uzavírat metro či další prostředky veřejné dopravy v hlavním městě. Připravenost všech složek je na vysoké úrovni, ale opravdu se jedná spíše o preventivní opatření a dnešní setkání sloužilo hlavně ke koordinaci a předání informací,“ uvádí primátor Zdeněk Hřib.

Od pondělního odpoledne dostávají z preventivních důvodů cestující na letišti Václava Havla, kteří přiletí zejména na přímých linkách z Asie informační leták, který je instruuje co dělat, pokud by se u nich vyskytla teplota, kašel nebo dušnost. V této souvislosti jsou instruovány i posádky letadel, aby upozornily letištní personál na cestující vykazující tyto příznaky.

Vedení Prahy považuje za důležité informovat občany, aby nepodléhali panice a hoaxům, které se v této souvislosti šíří. Všechny relevantní informace o situaci kolem možného výskytu koronaviru jsou uvedeny na portále https://bezpecnost.praha.eu/, který je průběžně aktualizován.

„Obecně doporučujeme občanům dodržovat základní hygienické návyky běžné při jakémkoliv zvýšeném výskytu chřipky,“ dodává náměstek Hlubuček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama