Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2020 15:23:11

V Brně proběhl workshop ke kybernetické bezpečnosti nemocnic

V Brně proběhl workshop ke kybernetické bezpečnosti nemocnic

Kybernetickou bezpečností nemocnic v návaznosti na nedávný incident v nemocnici Benešov se ve středu 29. ledna 2020 v Brně zabývali zástupci jihomoravských nemocnic, jejich IT oddělení a další odborníci.

Workshop k tomuto tématu, který uspořádal Network Security Monitoring Cluster a Jihomoravský kraj, hostila Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.

„Jedná se o téma, které je velmi závažné, zvláště po událostech, ke kterým došlo v nemocnici v Benešově. Lze předpokládat, že podobných incidentů bude v budoucnosti přibývat,“ konstatoval radní Milan Vojta. Na workshopu se tak hovořilo například o službách, které v oblasti podpory nemocnic Jihomoravského kraje (JMK) zajišťuje Kybernetické centrum JMK, zazněly zde informace o vzdělávání zaměstnanců v této oblasti nebo o posouzení stavu kybernetické bezpečnosti podle doporučení Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.

K incidentu v benešovské nemocnici došlo 11. prosince 2019. Provoz zdravotnického zařízení ochromil počítačový kryptovirus, který napadl nemocniční počítačový systém. Nebylo možné spustit přístroje včetně počítačové sítě, plánované operace byly zrušeny. Tým IT odborníků na nápravě všech následků incidentu stále pracuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama