Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2020 7:32:00

Praha schválila zhotovitele průzkumu chybějící části Městského okruhu

Praha schválila zhotovitele průzkumu chybějící části Městského okruhu

Pražští radní rozhodli o zhotoviteli geotechnického průzkumu pro chybějící část Městského okruhu.

 Je jím společnost SGG-PUDIS Soubor staveb MO, která pro zbývajících 30 % Městského okruhu, Blanku 2, provede celkem 81 vrtů hlubokých mezi 100 až 150 metry.

Geotechnický průzkum navazuje na dendrologický a biologický průzkum, bude stát 18 846 675 korun bez DPH a je součástí prací pro vyhotovení dokumentace pro územní rozhodnutí. Bude trvat deset měsíců a začne v březnu, nicméně bude záležet na klimatických podmínkách.

„Geotechnický průzkum poskytne nezbytné informace pro dokumentaci pro územní rozhodnutí a projektanty dokumentace pro územní rozhodnutí. Následujících deset měsíců prozradí zásadní poznatky o vlastnostech hornin v oblasti, podzemích vodách nebo zemině. Některé z poznatků budeme dále podrobovat i laboratorním zkouškám,” řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Posuny s Městským okruhem jsou zcela zásadní. Konečně existují smysluplné konkrétní plány, ty doposud chyběly. Nyní má Praha nové aktualizované řešení, které maximálně rozvinulo všechny požadavky na moderní řešení nejen trasy Městského okruhu, ale i dotvoření souvisejícího území zpracované do nové urbanisticko-dopravní studie. Sleduje citlivější začlenění předmětné dopravní stavby do urbanizovaného území hlavního města, v důsledku čehož předpokládá větší rozsah tunelových úseků.

„Důležitý je také mentální posun, kdy se o okruhu začalo uvažovat úplně jinak. Nechceme v Praze dálnici, ale důležitou obchvatovou komunikaci, která bude nábojem i potenciálem pro další rozvoj hlavního města. I proto vše řešíme společně s náměstkem pro územní rozvoj Petrem Hlaváčkem,” dodal Scheinherr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama