Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2020 20:54:00

Hon vlády za zvyšováním příjmů státního rozpočtu pokračuje

Hon vlády za zvyšováním příjmů státního rozpočtu pokračuje

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu návrhu zdanění prodeje nemovitostí

 Už nevědí, do jaké kapsy by se podívali a zašmátrali tentokrát. Paní ministryně financí chce více zdanit prodej bytů. Dnes se platí daň z příjmu z prodeje nemovitostí v případě prodeje do 5 let od jejich nákupu, pokud v nich aktuálně nebydlíte. V budoucnu chtějí prodloužit zdaněné období na 15 let.

Paní ministryně tvrdí, že prodloužením lhůty zdaněním a tedy zvýšením daňového zatížení prodeje bytů se uvolní trh s byty. Už jste někdy viděli, že by se zvýšením daní rozhýbal trh? Obzvláště trh, který se už dnes potýká s nedostatečnou nabídkou a růstem cen?

K tomu jsem pro Echo24.cz řekl:

„Pro mě to je absolutně neuvěřitelné odůvodnění, které nemá žádnou ekonomickou logiku. Bude to přesně naopak, trh se zakonzervuje, protože si je investoři budou nechávat o to déle. Nabídka bytů se v žádném případě nezvýší a prodávající si daň z příjmu započítají do ceny.

Vláda nepřispěla jedinou pozitivní změnou ke zlepšení trhu s bydlením. Různými opatřeními totiž reguluje poptávku, ať už je to nezrušením daně z nabytí nemovitosti, zpřísňování pravidel pro hypotéky neboli vyššími kompetencemi pro Českou národní banku, zdražením realitních služeb nebo zvýšením katastrálních poplatků. Všechno jsou to negativní vlivy, které přesunou poptávku po vlastnickém bydlení do nájemního, kde nájmy budou neustále růst.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama