Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2020 9:09:00

Pobočka knihovny bude plnit i roli společenského centra

Pobočka knihovny bude plnit i roli společenského centra

Ze staré kotelny bude knihovna, radní schválili soutěžní podmínky architektonické soutěže.

Nepoužívaná kotelna v Trnkově ulici na Nových Sadech se promění v novou pobočku městské knihovny. Radní města schválili soutěžní podmínky architektonické soutěže. Podobu nové pobočce Knihovny města Olomouce vtiskne architekt, který ze soutěže o návrh vzejde.

„Věřím, že soutěž může přinést zajímavou podobu budoucí veřejné budovy. Pobočka knihovny bude plnit i roli společenského centra,“ objasnil už dříve primátor Miroslav Žbánek. 

Zpracovat návrh podmínek architektonické soutěže zadala rada města Útvaru hlavního architekta. „Soutěžní podmínky byly vypracovány na základě spolupráce s externím architektem, který má s jejich přípravou dlouhodobé zkušenosti, odsouhlaseny soutěžní porotou a jsou v souladu se soutěžním řádem České komory architektů,“ uvedla Jana Křenková z Útvaru hlavního architekta magistrátu. Termín pro odevzdání soutěžních návrhů je do 25. června, hodnotící zasedání poroty proběhne 2. července 2020. Výsledky soutěže budou prezentovány prostřednictvím výstavy. 

Nová knihovna obohatí nabídku služeb na sídlišti a revitalizuje podobu nároží ulic Zikova Trnkova. Budoucí užitná plocha bude přes 300 metrů čtverečních. Odhad investičních nákladů na přestavbu kotelny je 18,5 milionů korun, výraznou část by mohla pokrýt dotace z IROP prostřednictvím ITI.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama