Ing. Monika Oborná

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2020 8:45:00

Martin Kukla je pro nás nejlepší kandidát na hejtmana Kraje Vysočina

Martin Kukla je pro nás nejlepší kandidát na hejtmana Kraje Vysočina

Jedničkou na kandidátce hnutí ANO 2011 do krajských voleb na Vysočině bude současný náměstek hejtmana Martin Kukla.

Lídrem kandidátky hnutí ANO 2011 na Vysočině pro letošní krajské volby bude Martin Kukla

V současné době zastává pozici náměstka hejtmana pro oblast financí a majetku. Svou jedničku, ale i další členy týmu na kandidátní listině, představila v pondělí 3. února krajská předsedkyně vysočinského ANO 2011 Monika Oborná.

„Martin Kukla si za dobu svého působení ve funkci náměstka hejtmana vybudoval silnou pozici zodpovědného a spolehlivého politika, který se osvědčil především při správě krajského majetku. Jeho realistický přístup k řízení krajských financí se příznivě podepsal na skvělé finanční kondici rozpočtu Kraje Vysočina, pod jeho správou se stal Kraj Vysočina jednoznačným lídrem mezi kraji v investicích. Jeho realistický přístup k řešení problémů a schopnost naslouchat partnerům je pro Vysočinu zárukou perspektivní budoucnosti. Martin Kukla je velmi pracovitý a schopný člověk, pro nás nejlepší volba kandidáta na hejtmana Kraje Vysočina. Jsem přesvědčená, že s ním v čele a dalšími kandidáty nabídneme voličům opravdu silný, zkušený tým, který má jasnou představu o směřování našeho kraje,“ zhodnotila Monika Oborná a dodala, že Martin Kukla získal podporu všech pěti oblastí Vysočiny (Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou) a také z celé členské základny.

„Velice si vážím důvěry, se kterou mě ve všech pěti okresech členové hnutí ANO 2011 nominovali na lídra kandidátky pro letošní krajské volby. Obrovské díky všem. Mým cílem je krajské volby vyhrát. Stojí za mnou silný tým pracovitých lidí, kteří táhnou za jeden provaz. Naší prioritou je pomoci lidem při řešení následků kůrovcové kalamity a sucha, zajištění dostatku pitné vody, dále nabídnout kvalitní a dostupnou zdravotní péči, navýšit kapacity domovů pro seniory. Chceme pokračovat v budování moderních a bezpečných silnic a podporovat tradiční zemědělství i spolkové činnosti. Velkou pozornost budeme věnovat podpoře školství, trávení volného času mládeže a tradičním kulturním aktivitám napříč regionem. Garantujeme přímou podporu městům a obcím např. při budování nových sportovních areálů. Jako jeden tým chceme rozvíjet Vysočinu a nabídnout veřejnosti přirozeně vysokou životní úroveň," uvedl Martin Kukla.

Silný tým pro silnou Vysočinu

Na druhém místě najdou voliči také výraznou postavu, a to jihlavského zastupitele a lékaře Zdeňka Faltuse. Na třetím místě je poslanec a žďárský radní Radek Zlesák. Na čtvrté pozici nabízí hnutí ANO Pavla Fraňka z Třebíče, který je současně náměstkem hejtmana pro oblast sociálních věcí. Páté místo patří podnikateli Ottu Vopěnkovi z Havlíčkobrodska.

Návrh kandidátní listiny byl schválený v lednu Krajským volebním sněmem hnutí ANO na Vysočině a podléhá ještě schválení Výborem hnutí ANO, který by měl zasedat do konce března.

Martin Kukla

Sedmatřicetiletý inženýr Martin Kukla pochází z Počátek na Pelhřimovsku, vystudoval VUT   v Brně, obor elektrotechnická výroba a management. Jedenáct let pracoval na odborné pozici ve společnosti Bosch Diesel Jihlava a od roku 2018 je náměstkem hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Martin Kukla je ženatý, s manželkou vychovává v Rantířově u Jihlavy dva syny. Jeho celoživotním koníčkem je včelaření.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama