JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2020 19:06:00

Do Číny poputují tři druhy respirátorů

Do Číny poputují tři druhy respirátorů

Na humanitární pomoc Číně poskytne Jihomoravský kraj přes milion korun

Rada Jihomoravského kraje na svém dnešním (24. února 2020) jednání doporučila krajskému zastupitelstvu schválení humanitární pomoci čínským provinciím Guangdong, Hainan a Hebei. Z finanční pomoci kraje bude nakoupen zdravotnický materiál v hodnotě přibližně jednoho milionu korun (bez DPH), který bude určen na boj s epidemií koronaviru Covid-2019.

„Ve všech třech případech se jedná o partnerské provincie Jihomoravského kraje, se kterými máme navázánu vzájemnou přátelskou spolupráci. Konkrétně poputují do Číny tolik potřebné zdravotnické pomůcky v podobě tří druhů respirátorů,“ konkretizoval pomoc hejtman Bohumil Šimek.

Jihomoravský kraj pošle zdravotnickou pomoc spolu s dalšími regiony (Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina či Karlovarský kraj), které rozhodly o zafinancování materiální pomoci.  Do Čínské lidové republiky poputuje speciálem odlétajícím zřejmě v příštích dvou týdnech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama