Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2020 9:46:11

Prosazujeme výrazné zvýšení daňových slev pro pracující rodiny s dětmi!

Prosazujeme výrazné zvýšení daňových slev pro pracující rodiny s dětmi!

Pro hnutí SPD je dobře fungující rodina základem našeho státu a zasluhuje si nejvyšší prioritu. Toto naše tvrzení dokladujeme konkrétními návrhy, které chceme v rámci svých možností pro mladé rodiny zajistit.

Hnutí SPD se snaží naplňovat takovou politiku, ze které budou profitovat všichni naši slušní a pracovití občané. Prioritně se budeme snažit pomoci těm nejvíce potřebným, mezi které zcela bezpochyby patří senioři, zdravotně postižení a mladé rodiny, jenž mimo toho, že pracují, ještě dobře vychovávají děti. Ti všichni si zaslouží naši úctu a respekt, což dokladujeme naším projektem pro ně určeným: „Rodina na prvním místě“.

Tento projekt jsme oficiálně představili 3. prosince loňského roku na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky a od této doby ho prosazujeme různými formami v rámci celé naší republiky. Od začátku jeho spuštění na našich webových stránkách (www.rodinanaprvnimmiste.cz) bylo zaznamenáno více než 200.000 návštěvníků. V tomto projektu hnutí SPD připravilo výrazné odpočty daně z příjmu pro pracující rodiče, znovuzavedení manželské půjčky ve výši 800 tisíc korun, podporu družstevního bydlení a obnovu družstevního bydlení a obecních bytů pro seniory a zrušení daně z převodu nemovitostí. Tyto zmíněné body cílí na podporu pracujících rodin s dětmi a to včetně seniorů, kteří jsou součástí rodiny. Jsou v souladu s jedním z klíčových programových témat hnutí SPD. Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme v České republice jako záruku své budoucnosti, nechceme jít cestou zvyšování dávek, ale naopak máme v úmyslu ponechat v rodinách peníze, které si vydělají.

Nyní bych zmínil konkrétní slevy na dani, které v projektu „Rodina na prvním místě“ představujeme. Formou novely zákona o dani z příjmu navrhneme významné zvýšení daňových slev na děti. U prvního a druhého dítěte v rodině současné nastavení slev oproti současnému stavu významně zvýšíme: u jednoho dítěte na dvojnásobek, čili na 30.408 Kč ročně (u dítěte se zdravotním postižením ZTP/P na 60.816 Kč ročně). Cílem tohoto opatření je jednoznačně významné zvýšení disponibilního čistého příjmu pro pracující rodiče a jejich rodiny, zvýšení motivace pro zakládání rodin, a to i s více dětmi. V neposlední řadě se snažíme o to, aby pracující rodiny nebyly nuceny, často velmi ponižujícím a složitým způsobem, žádat o dávky státní sociální podpory či dávky pomoci v hmotné nouze proto, aby zabezpečily základní životní potřeby pro sebe a své děti. U občana, který pečuje o tři děti a nyní pobírá hrubou mzdu ve výši 25.000 Kč měsíčně, tak by měl po zavedení našeho opatření získat od finančního úřadu daňový bonus ve výši 8.131 Kč měsíčně, což znamená, že jeho čistý příjem bude oproti současné situaci vyšší o 107.220 Kč ročně. Dále navýšíme i daňovou slevu na manželku nebo manžela, pokud jsou jejich vlastní roční příjmy max. 68.000 Kč, z 24.840 Kč na 49.680 Kč ročně, u osob s průkazem ZTP/P navýšíme tuto slevu na 99.360 Kč ročně. Aby bylo toto opatření dostatečně využitelné a mělo odpovídající efekt, současně navýšíme na dvojnásobek, na 120.600 Kč, maximální roční výši uplatnitelného daňového bonusu. Zároveň také chceme zrušit některá zákonná omezení v přístupu plátců daně z příjmu k daňovému bonusu – tak, aby už zde překážkou nebyla např. nízká výše celkového ročního příjmu, anebo typ podnikání. Nechceme a nebudeme, nikoho diskriminovat! Všichni poctiví pracující rodiče, ať už zaměstnanci, živnostníci či podnikatelé, musejí mít v oblasti daňového zvýhodnění na děti rovné podmínky.

Hnutí SPD není osud našich slušných a pracujících rodin lhostejný, což nám potvrdí každý, kdo se seznámí s výše jmenovaným projektem, který prosazujeme a ze kterého jsem představil jen konkrétní část. Více informací: www.rodinanaprvnimmiste.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama