JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2020 16:28:00

Aktivace Těchonína v tuto chvíli nehrozí

Aktivace Těchonína v tuto chvíli nehrozí

Centrum biologické ochrany v Těchoníně je špičkovým zdravotnickým zařízením, vytvořeným v případě nutné izolace osob s vysoce nakažlivým onemocněním.

 Vzhledem k tomu, že se zařízení nachází na území Pardubického kraje, jednal hejtman Martin Netolický se zástupci Armády ČR a krajským policejním ředitelem Janem Ptáčkem o připravenosti tohoto zařízení v případě rozšíření nákazy koronaviru také do České republiky.

„Pro tuto chvíli není Těchonín podle informací Armády ČR zařízením, které by bylo primárním pro přijetí pacientů případně nakažených koronavirem. V prvním stupni bude pacient řešen v rámci infekčních oddělení nemocnic a následně Nemocnice Na Bulovce v Praze. O případnou aktivaci Těchonína musí požádat hlavní hygienik prostřednictvím armády, avšak pro tuto chvíli nic takového nehrozí,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se zajímal také o zabezpečení areálu a informovanost starostů okolních obcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama