Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2020 9:42:42

Piráti osnují návrat totality

Piráti osnují návrat totality

Právě takhle vypadá plánovaný nástup totality. Je obsažen v pravidlech kádrové politiky, která nevychází pouze z dohledatelných faktů o činnosti toho či onoho zaměstnance(nejen eráru, ale i soukromých firem), ale také z osobních dojmů hodnotícího a j

 Poměrně často je v MMM(Média Masové Manipulace) zmiňována hrozba návratu totality, kterou by prý měli osnovat „populističtí" politici, kterým je potřeba se veřejně postavit.
Nezpochybňuji možnost, že nějací takoví v zemi existují, ale konkrétní předkládané důkazy o jejich „podvratné" činnosti vůči svobodě a demokracii bývají většinou chabé a postavené na pokřiveném vnímání reality, kdy je za nebezpečí pro tyto hodnoty vydáváno právě jejich principiální hájení.
Existuje ale skutečné a fakty doložitelné nebezpečí. Přichází z míst, která MMM zmiňují výlučně v souvislosti s bojem „za tu správnou svobodu a demokracii", od obhájců EU, zastánců migrace, bojovníků proti klimatické nouzi a zákeřnému Putinovi - od Pirátů.Právě zástupci jejich expertního týmu vypracovali materiál s názvem:„Vyhodnocení důvěryhodnosti právnických a fyzických osob", který má být prezentován během březnové schůze poslanecké sněmovny.
Vřele všem doporučuji: přečtěte si ho. Právě takhle vypadá plánovaný nástup totality. Je obsažen v pravidlech kádrové politiky, která nevychází pouze z dohledatelných faktů o činnosti toho či onoho zaměstnance(nejen eráru, ale i soukromých firem), ale také z osobních dojmů hodnotícího a jeho politických preferencí. A nedělejme si iluze, dle takového Tomáše Tožičky nebo Vladimíra Šraiera jsme rasisty, fašisty a nácky všichni, když už jsou jako takoví označováni i Miroslav Kalousek, Dominik Feri či strana TOP09.
Z jednotlivých částí textu obzvláště doporučuji následující:
1.3. Rizikové faktory Projevy extremismu – projevy extremismu jsou rizikové, zcela nepřijatelná je účast a podpora hnutí směřujících k potlačování lidských práv a svobod, a tudíž šíření takových názorů lze považovat za potenciální riziko dané osoby z hlediska vnitřní integrity. Sdílení dezinformační portálů – navzdory tomu, že moderní společnost je pod značným informačním tlakem, je nutné, aby osoby pracující s důležitými informacemi byly schopné rozlišovat mezi informacemi, které jsou pravdivé a nepravdivé. Musí se řídit tím, kdo je autorem informace, na jakém portálu je zveřejněna a jak je zdrojovaná. Šíření dezinformací či dokonce poplašných zpráv je opět vyhodnoceno jako problematické. Pokud je mystifikace publika vědomá a záměrná, lze danou osobu vyhodnotit i jako manipulátora.
2.3. Prověření projevů ve veřejném prostoru V současné době téměř každý občan zanechává své stopy ve veřejném prostoru, a to minimálně prostřednictvím sociálních sítí, diskuzních fór nebo v médiích. Proto je vhodné se seznámit s názory a stanovisky zkoumané osoby, které mohou doložit úzké provázání s problematickými osobami, zatajované důležité informace případně příklon k extremismu apod. (viz kapitola rizikové faktory).
2.4. Vyhodnocení informací Precizní práce s informacemi je nezbytná. Znepokojující informace je nutné posoudit ve vztahu k rizikovým faktorům. Věrohodnost těchto informací se řídí 3 základními pravidly: a) autor informace, b) médium, na kterém byla informace zveřejněna, c) zdrojování informací. Dále je vhodné získat vždycky původní a nikoliv zprostředkovaný zdroj těchto informací. Dále je vhodné využít osoby s místní znalostí a doplnit tak
3.6. Sociální sítě Jedním ze zdrojů informací mohou být i sociální sítě (z hlediska množství potenciálního obsahu nejvíce Facebook, sekundárně Twitter či Linkedin a jiné). Přístup k obsahu profilu ovšem záleží od toho, do jaké míry má zkoumaná osoba nastavenou ochranu soukromí na svém profilu. Nejprve je vhodné se zaměřit, zda se jedná o skutečný a nikoliv fake profil, dále na reputační charakter takového profilu (charakter a obsah vlastních příspěvků, charakter a obsah sdílených příspěvků, relevance příspěvků, přátelé/sledující apod.). Je potřeba si uvědomit, že se do jisté míry jedná o subjektivní posouzení, nicméně v případě excesivních příspěvků lze částečně odvodit charakter zkoumané osoby. V případě, že je profil “uzamčen”, tak lze alespoň částečně odvozovat od přátel zkoumané osoby (pokud není rovněž zamčeno).
3.11. Politické angažmá Jedná z možností jak zjistit, zda se dotyčná osoba např. účastnila v minulosti některých z voleb je dohledání skrze oficiální web Českého statistického úřadu www.volby.cz. Agregovaně data z tohoto webu zpracovává a umožňuje v nich vyhledávat například komerční web volby.kurzy.cz/lide.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama