Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2020 12:14:00

Lhůty zacházení se zbytným státním majetkem jsou velmi problematické

Lhůty zacházení se zbytným státním majetkem jsou velmi problematické

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 5. března 2020 k interpelaci Zdeňka Ondráčka na ministra Hamáčka ve věci lázeňského domu v Mariánských Lázních.

Děkuji, vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, pane ministře. Já ani nechci zpochybňovat to, jestli se Ministerstvo vnitra chce toho lázeňského domu zbavit. Ty důvody prostě jsou jejich důvody, nechci je tady polemizovat, nechci ani polemizovat s tím, co říkal pan poslanec Ondráček. Ale trošku chci polemizovat s tím, jak to s tím domem bude vypadat a chápu kolegu z Mariánských lázní, protože ten Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - prostě ty lhůty zacházení s tím zbytným státním majetkem jsou velmi problematické. A všichni, co jsme měli zbytný majetek po státu, nebo máme ve svých obcích a městech, tak máme ty zkušenosti, že většinou ten stát přes tento úřad ty objekty příliš úspěšně neprodává a trvá to tak dlouho, že z objektu, který má na začátku hodnotu, řeknu, sto miliónů, se pak stane objekt, který má hodnotu dvacet. Nebo možná i méně, berte to jenom jako příklad, není to nic konkrétního.

Takže tady bych viděl spíš - bavme se o problému, jak se stát má zbavovat zbytného majetku a to je skutečně otázka na ministryni financí, nikoliv na ministra vnitra. A samozřejmě ten problém, který tady nastínil pan kolega Ondráček, ten já teď nezpochybňuji, ale spíš ten systém toho prodeje státního majetku, protože tam to vidím jako velmi těžce funkční, zdlouhavé a ekonomicky pro stát ne úplně výhodné. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama