Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2020 9:09:00

Koronavir - biatlon ne, fotbal ano. Peníze v pozadí

Koronavir - biatlon ne, fotbal ano. Peníze v pozadí

Proč se jedna hromadná akce kvůli koronaviru ruší a jiná ne, nikdo nechápe.

 Na biatlon prý přijedou cizinci ze zahraničí, zatímco fotbal navštíví pouze „bezpeční“ domácí diváci. Je jisté, že mezi nimi budou i ti, kteří se vrátili z Itálie a z jiných míst nákazy. Riziko šíření koronaviru je na obou sportovních akcích podobné. Proč se tedy nezrušil i fotbal? Peníze nad zdraví? Nebo se premiér bojí hněvu fotbalových fanoušků?
  1. Čtvrtek, 12. října 2017, zpravodajství iDnes.cz: „Největší ticketingová společnost v Česku a na Slovensku, která působí také v Polsku a Maďarsku, má nového spolumajitele. Stala se jím mediální skupina Mafra.“
  2. Mafra, která dle veřejných zdrojů drží v Ticketportalu většinu, patří do skupiny Agrofert. Do února 2017 ji vlastnil Andrej Babiš. Poté ji převedl do svěřeneckého fondu. V roce 2017 dosáhly tržby provozní firmy IRSnet CZ 133 miliónů korun. Čistý zisk 18 milionů, vyplacená dividenda 16,5 milionů korun.
  3. Ticketportal má v ČR 800 prodejních míst a provozuje také web ZDE. Za smluvní poplatek prodává vstupenky na kulturní a sportovní akce.
  4. Na biatlon vstupenky tato firma neprodává, na jejích stránkách jsem nabídku nenašla.
    Na fotbal je prodává. Fotbalové derby Sparta - Slavia (9. 3.) bylo vyprodáno: 20 000 vstupenek.
  5. Podle různých šetření si premiér vliv na majetek ve svěřeneckých fondech ponechal. Zrušení biatlonu tak na jeho zisk vliv nemá. Fotbal vliv má. Ale prý jde hlavně o zdraví. Ivánku, kamaráde...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama