prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2020 13:49:00

Epidemiologická situace v kraji se může z minuty na minutu změnit

Epidemiologická situace v kraji se může z minuty na minutu změnit

Krajský úřad Moravskoslezského kraje situaci výskytu koronaviru aktivně monitoruje a je v úzkém kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje. Krajský úřad operativně reaguje na všechna doporučení hygieniků i Bezpečnostní rady ČR.

 „Epidemiologická situace se v našem kraji může z minuty na minutu změnit. Dnes vydalo Ministerstvo zdravotnictví České republiky zákazy, které pomohou zmírnit šíření koronaviru. Nákaza se do Moravskoslezského kraje ještě nedostala, přesto je určitě na místě zrušit hromadné akce a uzavřít všechny školy a školská zařízení. Informace o těchto mimořádných nařízeních jsme zaslali ředitelům všech škol v regionu bez ohledu na zřizovatele, také vedením obcí a měst. Vedení škol zřizovaných Moravskoslezským krajem také obdrželo metodiku, jakým způsobem ovlivní nařízení pracovní povinnosti zaměstnanců škol,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že se uzavření škol týká základních, vyšších odborných, středních a vysokých škol, ale také školních družin a základních uměleckých škol.

S účinností od dnešních 18 hodin jsou zrušené všechny kulturní, sportovní a společenské akce, kterých se účastní nad 100 osob. „Bezpečnost a zdraví lidí je v tuto chvíli nejdůležitější, všechny organizované akce jako plesy, besedy, poutě nebo například koncerty se v celé republice ruší. Kvůli ochraně před výskytem a šířením onemocnění jsme se rozhodli uzavřít také všechna krajská muzea. Zda muzea zpřístupníme běžným neorganizovaným návštěvám jednotlivců, rozhodne Bezpečnostní rada Moravskoslezského kraje na svém příštím jednání v pondělí 16. března,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a doplnil, že je pro návštěvníky také uzavřeno také Těšínské divadlo, jehož je kraj zřizovatelem. Divadlo zastavilo předprodej a řeší způsob náhrady termínů jednotlivých představení.

Nadále platí zákaz návštěv v nemocnicích a pobytových sociálních zařízeních.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama