Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2020 22:36:00

Připravujeme balíček na pomoc s ekonomickými dopady koronaviru

Připravujeme balíček na pomoc s ekonomickými dopady koronaviru

Občanští demokraté se jednohlasně shodli, že zdraví je nejdůležitější a podporují nová opatření vlády.

 V první řadě je nutné zajistit dostatečné množství zdravotnických potřeb. Zároveň je také potřeba se zabývat vážným ekonomickým dopadem na českou i světovou ekonomiku. Proto ODS připravuje kompletní balíček opatření na podporu ekonomiky a chce jednat s vládou.

„Podporuji nová opatření vlády. Je to správná reakce. Přál bych si, aby v boji proti šíření koronaviru vláda postupovala systematicky i nadále a neopakovaly se chyby z minulých dní. Nyní vidím dva hlavní úkoly:

1. Aby lidé v první linii, lékaři, zdravotníci a další měli dostatek ochranných pomůcek: roušky, respirátory, dezinfekce…

2. Je jasné, že koronavirus bude mít ekonomické dopady. Připravujeme ekonomický balíček, který pomůže lidem. Jsme připraveni jednat s vládou, abychom krizi co nejrychleji překonali,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Zdraví je na prvním místě, ale je jasné, že koronavirus bude mít vážné dopady na světovou i českou ekonomiku. OECD vyzývá vlády, aby činily nutná ekonomická opatření, my jsme k tomu vládu vyzvali už minulý týden. Bezúročné úvěry podnikatelům jsou dobrým, ale drobným krokem. My chceme ještě v tomto týdnu představit kompletní, dostatečně robustní ekonomický balíček opatření na podporu naší ekonomiky. Uvažujeme o snížení korporátní daně, zvýšení základní slevy na poplatníka a snížení odvodů za zaměstnance. Rádi podpoříme odložení daňových a zálohových plateb. Chceme určitě vyzvat vládu k odložení třetí a čtvrté vlny EET, kam spadají také lékaři. Ti mají teď úplně jiné starosti než zprovozňování pokladniček,“ sdělil člen programového týmu ODS pro ekonomiku Jan Skopeček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama