Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2020 13:40:24

Kvůli nedostatku respirátorů je třeba zavést tzv. „válečné hospodářství“

Kvůli nedostatku respirátorů je třeba zavést tzv. „válečné hospodářství“

Často se setkáváme s kritikou vlády ze strany opozičních politiků (např. Pirátů či ODS), že není schopna zajistit dostatečný počet zdravotních pomůcek, tj. respirátorů a roušek.

Žijeme ve společnosti, kde je zaručena svoboda podnikání. Ovšem tato svoboda platí pro normální dobu. Nyní však žijeme ve válce. Ve válce, kdy nemáme proti protivníkovi, nemoci Covid – 19, či chcete-li koronaviru, žádné útočné zbraně. Žádné léky, žádné očkovací látky. Jedinou pasivní zbraní je ochrana, izolace. Jenže zde naráží vláda na jeden velký problém. Podniky, které ony respirátory vyrábějí nejsou podniky státní, ale soukromé. A soukromý podnik v normální době je směřován k tomu, aby generoval zisk. A zde musí vláda spoléhat na dobrou vůli oněch firem, které tyto zdravotní pomůcky vyrábějí.

  Těchto pomůcek je v celém světě nedostatek a EU v boji proti šíření nákazy totálně zaspala a ještě spí hlubokým spánkem se sladkým snem o uhlíkové neutralitě do roku 2050 (toho se 60% až 70% Evropanů, při akceschopnosti špiček EU, vůbec nemusí dožít, jak nám sdělila německá kancléřka slovy, že tolik lidí bude zasaženo v Německu, pokud se proti nákaze nic neudělá).

    Samozřejmě, že tedy záleží na dobré vůli těchto podniků a zodpovědnosti k vlastní zemi a jejich občanům, jestli prodají pomůcky naší vládě, nebo za vyšší ceny do zahraničí.

    Navrhujeme tedy vyhlásit jakousi podobu válečného hospodářství a povinnost pro klíčové podniky v oborech, které jsou nezbytné pro obranu státu, vyrábět podle potřeby státu.

    Jakoukoliv snahu o sabotáž řešit přítomností státního dozoru nad tímto podnikem.

Obáváme se, že pokud nebudou teď přijata drastická opatření týkající se výroby ochranných pomůcek, která by mohla zabránit masivnějšímu šíření nemoci, tak v blízké budoucnosti se můžeme dočkat drastických opatření i v jiných oborech.

Analogicky jsme doporučovali v počátcích nákazy zákaz cestování na všechna lyžařská horská střediska v Itálii a ne pouhá doporučení tam necestovat. Při této příležitosti je třeba vládním nařízením požádat mobilní operátory, aby nahlásily veškeré mobilní přístroje, které v minulých 2 měsících byly na území Italie, neboť se stává, že lidé zatajují, že byli v dané oblasti a už je jeden případ nakažení zdravotní sestry od občana, který zatajil pobyt v italském horském středisku.

     Teď doporučujeme též zavřít hranice i pro tzv. pendlery, lidi zaměstnané v příhraničí v Německu a Rakousku, a ne rozšiřovat možnost pendlovat až do 100 km. Jejich německé či rakouské podniky by jim měly v zájmu své vlastní prosperity zajistit levné ubytování v místě, či v okolí firmy, ve které v Německu či Rakousku pracují. Je to nezbytné, kvůli hazardnímu přístupu Německa, kdy povolovalo např. desetitisícové návštěvy na utkáních bundesligy pouhých deset kilometrů od ohniska nákazy. Tito zaměstnanci by měli mít ohled nejenom na své blízké starší příbuzné, rodiče, prarodiče, ale také na ostatní bližní pobývající ve stejné vsi, obci či regionu.

      Toto je stanovisko strany ROZUMNÍ – za spravedlnost a životní jistoty

Mgr. Petr Hannig, předseda strany

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama