Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2012 18:40:00

Ústavní stížnost na reformy ukazuje neschopnost sociálnědemokratické opozice

Ústavní stížnost na reformy ukazuje neschopnost sociálnědemokratické opozice

Na dnešní podání ústavní stížnosti ČSSD na 14 reformních zákonů tak reagoval předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Ústavní stížností na reformní zákony pokračuje sociální demokracie ve své negativistické politice, kterou naplno projevila loňskými obstrukcemi. ČSSD nemá zájem řešit problémy naší země a neguje všechny potřebné reformní kroky, aniž by byla schopná přijít s vlastní alternativou,“ konstatuje předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

„Zašpuntováním sněmovny obstrukcemi projevili sociální demokraté vůli zcela ochromit zákonodárný proces až na několik měsíců. Je logické, že na tento projev krajní politické nezodpovědnosti koaliční většina zareagovala a nelegitimní a nepřiměřené kroky ČSSD zastavila,“ dodává Zbyněk Stanjura.

„Využili jsme přitom obranné mechanismy, které jednací řád dává většině: sloučení rozpravy a stanovení limitu 20 minut pro vystoupení jednotlivého poslance. Poslanci ČSSD v předchozích 42 rozpravách vystupovali neomezeně a měli dostatečnou možnost se vyjádřit. Jejich prefabrikovaná vystoupení během obstrukcí ale nepřinesla do debaty o reformách nic nového,“ říká předseda Stanjura. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama