Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2020 22:42:36

Vláda nemá žádnou koncepci, žádnou strategii, žádný plán

Vláda nemá žádnou koncepci, žádnou strategii, žádný plán

Komentář na facebookovém profilu ke schůzce politického grémia Poslanecké sněmovny

Právě jsem se vrátil ze schůzky politického grémia Poslanecké sněmovny, která byla s premiérem a některými dalšími členy vlády. Musím říct, že tato schůzka nenaplnila moje očekávání. Nedostali jsem odpovědi na otázky, které jsme kladli. Začínám mít dojem, že vláda nemá žádnou koncepci, žádnou strategii, žádný plán, jak bude postupovat v příštích dnech. Slyšeli jsme spoustu slibů a výmluv, které se týkaly zdravotnických pomůcek, respirátorů, roušek. Já jenom doufám, že něco z těch slibů už bude konečně naplněno, protože neustále slyším od lidí, kterých se to týká nejvíc, kteří jsou v první linii, ale i od těch, kteří se neustále setkávají s veřejností, že ochranné pomůcky nemají a to je tragické chyba.

Od premiéra jsem neslyšel ani žádný plán na kroky, které by aktuálně pomohly podnikatelům, OSVČ, či zaměstnancům, na které krize dopadá už v těchto dnech.

Pan premiér opakuje, že jsme ve válce a že prostě postupujeme den za dnem, ale i ve válce se právě postupuje podle určitých strategií a podle určitých plánů a ty já v tuto chvíli postrádám a myslím, že to je problém.

Snad dvě pozitivní věci na závěr: premiér slíbil, že se bude zabývat naším návrhem na legislativní odložení 3. a 4. vlny EET a že se bude zabývat naším návrhem na to, aby se nevyplácely v této době dočasně dividendy do zahraničí. To poslední, co je pozitivní, je to, že se znovu sejdeme příští týden a já jenom doufám, že ta schůzka bude mít větší smysl, než měla ta dnešní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama