Ing. Miroslav Toman

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2020 17:30:00

Děkuji hasičům za rychlou reakci a zapůjčení tří tisíc masek

Děkuji hasičům za rychlou reakci a zapůjčení tří tisíc masek

Hasičský záchranný sbor (HZS) dnes bezplatně zapůjčil 3 tisíce celoobličejových masek pro potravináře a zaměstnance čistíren odpadních vod.

 V obou profesích je důležitá ochrana před koronavirem, jde o strategická a přitom i exponovaná zaměstnání. Ministerstvo zemědělství proto zápůjčku od hasičů urychleně zprostředkovalo. Hasiči zapůjčili celkem tři tisíce masek, ze kterých využijí jeden tisíc potravináři a dva tisíce zaměstnanci čistíren odpadních vod.

„Děkuji hasičům za jejich rychlou reakci a zapůjčení tří tisíc masek. Díky nim budou moci zaměstnanci čistíren odpadních vod a potravináři bezpečně pokračovat ve své práci, která našim obyvatelům zajišťuje pitnou vodu, potraviny a čištění odpadních vod,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Potravinářská komora ČR bude masky distribuovat do podniků, které je nejvíce potřebují, například výrobcům kojeneckých výživ. V těchto firmách je klíčová co nejdůslednější hygiena.

Zaměstnanci čistíren odpadních vod ochranné pomůcky naléhavě potřebují, protože se pohybují v rizikovém prostředí. V čističkách totiž mohou zůstávat zbytky viru, který je obsažený v moči i stolici, po dlouhou dobu. Sdružení oboru vodovodů a kanalizací (SOVAK) přitom už vlastní ochranné pomůcky v některých místech docházejí.

Masky SOVAK distribuoval po celé republice nejexponovanějším zaměstnancům. Také Potravinářská komora rozdělovala masky mezi vybrané podniky. HZS masky zdarma zapůjčil až na dobu 60 dní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama