ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2012 16:56:52

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ: Bárta sledoval politiky, podnikatele, Jánský o tom ví nejvíc

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ: Bárta sledoval politiky, podnikatele, Jánský o tom ví nejvíc

Nahrávka je provokace, cílem je ovlivnit státního zástupce a soudce

 PLZEŇ, 7. ledna 2012 - V těchto dnech se v médiích objevila nahrávka z policejního spisu podplácení poslanců Věci veřejných Vítem Bártou. Tato nahrávka z mé osobní schůzky s Tomášem Jánským ze dne 1. září 2011, tedy pět měsíců poté co jsem od Víta Bárty obdržel úplatek 170 tisíc korun, nemá a to zdůrazňuji, nemá, se samotným spisem nic společného. V médiích zveřejněné věty jsou vytrženy z kontextu a nedávají pravdivý obraz o celé schůzce. Policie nahrávku pro nedůvěryhodnost svědka ze spisu vyřadila. Nahrávka se netýkala předání úplatků, ale toho, aby Tomáš Jánský sebral odvahu a pravdivě vypověděl o běžných praktikách superguru Bárty za hranicemi zákona.

 O sledování podnikatelů (namátkou R. Passera, S. Pawlovského, rodiny Kočkových), politiků (M. Topolánka, F. Dvořáka, P. Hejmy, P. Nečase), jejich rodinných příslušníků včetně dětí, o sledování a odposlouchávání telefonů, o zastrašování, vydírání, maření aktivit konkurenčních firem a dalších věcech, které byly běžnou Bártovou praxí. Autor nahrávky Tomáš Jánský je blízkým spolupracovníkem bývalého majitele ABL a dnes předsedy poslaneckého klubu VV Bárty, dělal mu ochranku a dělal pro něj i tuto špinavou práci. Policii jsem předal důkazy o Bártově nezákonné činnosti a věřím, že policisté nepodlehnou tlaku politických špiček na zametení kauzy pod koberec.

Tomáši Jánskému jsem za pravdivé svědectví, jak je slyšet z nahrávky nic nenabízel, ani nesliboval, ale posílal jsem ho na policii, aby našel osobní odvahu a tam vše vypověděl. Sama nahrávka trvá dvacet minut, rozhovor s Jánským byl asi hodinu a půl. Je zřejmé, že s nahrávkou bylo manipulováno. V nahrávce jsou výrazy a obraty, které nepoužívám. Vše vnímám jako amatérský pokus superguru Bárty, ABL a hlavně současného Bártova bezpečnostního guru (dříve pracovníka BIS, který má uschované tajné informace ze svého dřívějšího působení) Václava Jahodáře o diskreditaci mé osoby a jako snahu ovlivnit státního zástupce, potažmo soudce, který bude rozhodovat o obžalobě Bárty.  Václav Jahodář nyní dělá personální čistky ve prospěch Bárty na ministerstvu dopravy, aby Bárta přes „své“ ředitele ŘSD kradl peníze z veřejných zakázek. Václav Jahodář, stejně jako detektivové ABL Pavel Pertlíček nebo Erich Šrámek, či bývalý náměstek ministerstva vnitra Michal Moroz jsou zajímavé osoby, které mnohdy nezákonné aktivity podnikaly a informace získávaly nezákonně z policejních databází.

Nahrávka rozhovoru s Tomášem Jánským se na veřejnost dostala patrně řízeně prostřednictvím samotného Víta Bárty. Není bez zajímavosti, že o nahrávce píše deník Právo, patřící mediální agentuře Médea Jaromíra Soukupa. Ten měl být podle původních plánů Víta Bárty náměstkem ministra školství pro Evropské fondy, a jak sám Bárta několikrát zdůraznil, měl pro sebe a pro hlavně pro něj „tahat“ peníze z EU. Nedivil bych se, kdyby se nyní v souvislosti s Dobešovým selháním na ministerstvu školství s čerpáním fondů původní plán na Soukupovo angažování oživil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama