Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2020 18:10:00

Spíš se musíme zamýšlet, jak dostat lidi na důležitá místa

Spíš se musíme zamýšlet, jak dostat lidi na důležitá místa

Projev na 42. schůzi Poslanecké sněmovny 24. března 2020 k rozšíření ošetřovného

 Dobrý den,

jak jsem avizoval, doba je taková, že my podpoříme vládní návrhy, protože myslím, že není čas na to, dělat, kdo je chytřejší, a chytřejší z Vodňan. Já jsem měl tři návrhy, informace vlády na podle mě důležité věci, to neprošlo, nic se neděje, doufám, že je to nějak zařízeno.

K této věci my podpoříme vládní návrh, nicméně bych velice rád, když od toho tady poslanci jsou, aby upozorňovali na nějaké věci. Já se velice obávám toho, že my ženeme lidi, aby tedy zůstali doma s třináctiletými dětmi, a myslím si, že republika možná bude potřebovat spoustu pracovních sil. Se mnou mluví sestřičky, mám některé v rodině, a ony slouží dvanáctky. Protože Ukrajinky odjely domů, některé hlídají děcko, některé jsou v nějaké polokaranténě, čili my se spíš musíme zamýšlet, jak dostat lidi na ta důležitá místa, ať už to jsou vysokoškolští studenti, z nichž řada, což je skvělé, pomáhá sama od sebe, nebo jestli vláda plánuje nějaké armádní zálohy. Ale spíš se bojím, že ta opatření, jak jsem dostal tento materiál, míří k tomu, ať se lidi schovají doma i třeba s třináctiletým děckem. Takže já to podpořím, protože je vážná doba, ale rád bych tedy vznesl, když jsou tady členové vlády, i ten apel obrácený, že buď bojujeme s tím koronavirem jako republika, anebo se všichni spíš zašíváme a tváříme se, že funguje sociální stát, ale on nefunguje a fungovat nebude.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama