MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 16:47:00

Magistrát umožňuje zaměstnancům i pracovníkům na úřadech práci z domova

Magistrát umožňuje zaměstnancům i pracovníkům na úřadech práci z domova

Hlavní město vybralo vítěze zakázky pro zajištění lepšího vzdáleného připojení k systémům magistrátu. Zaměstnancům pomůže například při práci z domova.

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním zasedání schválila vítěze zakázky na provoz a poskytování podpory pro CITRIX farmu, která zajistí virtuální plochu v prostředí Magistrátu hl. m. Prahy včetně všech bezpečnostních opatření. Společnost Autocont a.s., která v zakázce zvítězila, poskytne mimo jiné dedikované aplikační prostředí pro informační systémy, to pomůže zaměstnancům města například při práci z domova.

Hlavním cílem této veřejné zakázky bylo zajištění provozní podpory pro CITRIX farmu v režimu 24 hodin 7 dní v týdnu, zajištění rozvoje pro Magistrát hl. m. Prahy a městské části a poskytnutí dedikovaného aplikačního prostředí pro informační systémy. Kromě jiného tyto systémy pomohou zaměstnancům hlavního města i městských částí při práci ze vzdáleného připojení, jako je například z notebooku při home office.

„Jsem rád, že magistrát jde příkladem a jako moderní instituce umožňuje svým zaměstnancům i pracovníkům na úřadech městských částí práci z domova za použití vzdálených přístupů,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Systém CITRIX vytváří pro zaměstnance takzvanou virtuální plochu v prostředí Magistrátu hl. m. Prahy včetně přístupu do interních aplikací uživatele. To pomůže jednotlivým zaměstnancům připojit se z pohodlí domova do systému stejně tak, jako kdyby seděli v kanceláři. V rámci mimořádných opatření v souvislosti s koronavirem takto například v současnosti pracuje přibližně třetina z více jak 2000 úředníků a zaměstnanců města. Druhou třetinu pak tvoří lidé, kteří stále docházejí do svých kanceláří či na přepážky. Zbylou třetinu pak lidé v karanténě nebo na ošetřovatelské dovolené apod.

V zakázce „Implementace technických opatření, koncepce provozu a poskytování souvisejících rozšířených servisních ICT služeb včetně ServiceDesk a Helpdesk služby pro Citrix XenApp  Citrix XenDesktop v prostředí MHMP“ zvítězila společnost Autocont a.s. s nabídkovou cenou 18 546 100 Kč bez DPH.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama