Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2020 15:27:00

Na tweetování pana ministra o převodu pravomocí teď není nikdo zvědavý

Na tweetování pana ministra o převodu pravomocí teď není nikdo zvědavý

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministra Metnara o změně Ústavy, který by Parlamentu v době krize odebral pravomoci a přesunul je na předsedu vlády

Všechnu moc premiérovi? Materiál Ministerstva obrany, který navrhuje, aby v době krize o všem rozhodovala vláda nebo dokonce pouze premiér bez kontroly parlamentu je nepřijatelný a jeho tiché předložení v době nouzového stavu nehorázné.

Česká republika je parlamentní demokracie s přesně nastavenými mechanismy pro mimořádné situace. Máme plán obrany státu a další strategické dokumenty pro případy krize. Současná situace navíc ukázala, že Sněmovna i Senát dovedou reagovat rychle.

Jakékoli podobné návrhy potřebují širokou debatu mezi experty i napříč politickým spektrem. Pokud jde skutečně o reakci na usnesení vlády z roku 2005 (!), mělo vše počkat až po odeznění epidemie a vyřešení následků. Teď to nahrává šíření poplašných zpráv a svědčí o politické natvrdlosti.

Ví vůbec ministr obrany, co podepisuje, když předložení materiálu vlastního resortu označuje za nešťastně načasované?!

Krom toho myslím, že na tweetování pana ministra o převodu pravomocí teď opravdu není nikdo zvědavý. Po týdnech schovávání, kdy národ ani neví, že ministra obrany má, ať raději nechá MO řídit gen. Opatu, skrytě Vojenské zpravodajství a další a sám se raději věnuje armádním zakázkám, které jsou prý za jeho působení “uhlazovány”.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama