Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2017 14:10:34 - Sobotka Jan

silnice

Proč jsou u nás silnice, zejména těch nižších tříd, které ale třeba často vedou k památkám, v tak dezolátním stavu? Platíme snad na daních málo? Jak to, že to jinde jde a u nás ne? Třeba na rozdíl od Německa jsme malá země, je tu tedy i menší hustota silnic, přesto je nejste schopni udržovat. V Rakousku mají tunely ve skalách a co máme my? Vy si možná můžete dovolit každé dva roky kupovat nové auto, ale obyčejní lidé ne a naše silnice jsou spíš tankodromy. Jan Sobotka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2017 13:26:18 - Ing. Karla Šlechtová
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Já s Vámi souhlasím, a také proto bojuji za zvýšení rozpočtu našeho ministerstva, které dává peníze na rekonstrukce menších silnic mezi obcemi. Jen letos poskytne Ministerstvo pro místní rozvoj na obnovu a rekonstrukce místních komunikací zhruba 300 milionů korun a já pevně doufám, že se mi podaří vyjednat finance i na další roky. Apelovala jsem zároveň na kraje, aby využily možnosti čerpání evropských peněz právě na rekonstrukce a výstavbu silnic. Ale to podotýkám jen tak okrajově za svůj rezort. Tato problematika spadá zejména pod Ministerstvo dopravy. S pozdravem KŠ.