Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2020 16:13:00

Čína musí zaplatit

Čína musí zaplatit

Komentář na facebookovém profilu k čínskému podílu na současné situaci ve světě v souvislosti s nákazou koronavirem.

Sotva ještě před pár měsíci někdo tušil, do čeho komunistická Čína celý svět svým diletantstvím zatáhne. Sebeprezentaci svého odpudivého režimu nadřadila nade vše. Nic nového pod sluncem. Někdejší Sovětský svaz se po katastrofě v Černobylu choval stejně. Dopady čínského virusu budou mnohem drtivější, než havárie v Černobylu. Pokud při stupidním vítání roušek na letišti v Ruzyni i následně Babiš obdivoval "čínský zásah" proti virusu, měl by dnes říci, že obdivuje lhaní tamního režimu o skutečných počtech obětí, že obdivuje fronty před krematorii při vydávání uren pozůstalým, že obdivuje nekvalitní materiál, kterým Čína nepřipravený zbytek světa za předražené ceny zásobuje. 

Čína dnes dluží celému lidstvu řadu vysvětlení. Třeba, co se dělo v biologických laboratořích ve Wu chanu, proč šikanovala lékaře, kteří na nebezpečí upozorňovali v době, kdy se ještě epidemii dalo zabránit. A nejnovější zprávy o zmizení další znalé lékařky naznačují, že čínští komunisté s tím svinstvem ještě neskončili. Totalitní režimy byly pro svět vždycky nebezpečné. V éře moderních technologií mohou lidstvo zničit. A podle toho by s nimi měl zbytek světa zacházet. Když nic jiného, doufám, že se světový kapitál začne takovým režimům obloukem vyhýbat, i když pověstný džin z láhve už byl vypuštěn. Současná krize už dnes smazala jakékoli zisky z uplynulých let nadšeného ohýbání hřbetů před levnou čínskou pracovní silou. 

Celkem chápu Babišovy rouškové vítače, protože jim tehdy spadl kámen ze srdce. Másla na hlavě z podcenění rizika čínské epidemie mají víc než dost. A nemůžou říci, že nebyli varováni. Ale to je v rovině politických chyb. To se ale nedá říci o prezidentovi a jeho bandě. Slušný člověk by jim dnes neměl podat ani onu pověstnou kůrku okoralého krajíce chleba. A stejně tak by se měl svět chovat k čínským komunistům. Čím slabší budou světové totality a polototality, tím bezpečnější bude celá planeta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama