Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2020 12:39:00

Pirátský poslanec Kopřiva vyhrožuje Maďarům. Směšné, ale neskutečně drzé

Pirátský poslanec Kopřiva vyhrožuje Maďarům. Směšné, ale neskutečně drzé

Usnesení Pirátů vypadá, že jej snad psal sám George Soros. Úkoluje totiž nejenom „palce držící“ EU, ale i naši vládu. Dokonce i jednotlivým stranám v Česku i v Unii chce toto internacionální ultralevé hnutí diktovat, co a jak mají dělat.

 Je obdivuhodné, jak pirátský poslanec František Kopřiva chce učit Maďary, jak si mají spravovat svoje věci (k přečtení ZDE). Jeho výhrůžky různými embargy, sankcemi, vyloučeními atd. však nutí k zamyšlení, zda je má tento mládenec ze své hlavy, nebo zda slouží jen jako reproduktor myšlenek někoho jiného.

Viktor Orbán nebude několik nocí spát

Demokraticky (navzdory vší snaze Sorosova Open Society Fund a dalších jeho a jiných nadnárodních politických NGO, čili neziskovek) získala zvolená strana Fidesz v maďarském parlamentu opakovaně nadpoloviční většinu mandátů. Vládne tedy Maďarům tak, jak si myslí, že je to nejlepší pro Maďary. Rozhodný ministerský předseda s vizí a obrovskou podporou voličů říká věci bez obalu a nepohodlně pro EU. V neklidných dobách není mnoho času na diskuse nad sexuální orientací, genderismem či multikulti rozvrácenou společností. Rozhodný velitel je tu naopak výhodou. Zveřejněná usnesení pirátského zahraničního oddělení zní proto neomaleně, arogantně a dětinsky. Jsem si jist, že Viktor Orbán kvůli tomu nebude několik nocí spát. Usnesení Pirátů vypadá, že jej snad psal sám George Soros. Neskutečná arogance. Úkoluje totiž nejenom EU, ale i naši vládu. Dokonce i jednotlivým stranám v Česku i v EU chtějí Piráti diktovat, co a jak mají dělat.

Možná přijde i Mikuláš Minář

Propagandistická mašinérie EU funguje stále stejným vzorcem: cokoliv není dostatečně proEUnijní, integrační a multikulturní je prezentováno jako ohrožení demokracie, pošlapání lidských práv a nástup autoritářského vůdce. Je to stále dokola, děje se tak vždy, jakmile se objeví nějaký, unijně nekonformní, názor. K prosazování propagandy jsou využívány (vedle Pirátů a dalších, dnes už naštěstí menšinových, stran v parlamentu) i sítě neziskových organizací, fondů a zázračných aktivistů typu Mikuláše Mináře. Vlastenci jsou prezentováni jako populisté, radikálové, xenofobové a častováni ještě spoustou dalších označení. Pravda je ovšem jiná. Národním státům (navzdory veškeré snaze EU „nezávaznými smlouvami“ omezit národní vlády) stále ještě prozatím vládnou místně zvolené parlamenty, ve kterých vliv proEUnijních agentů postupně klesá. To vyvolává rostoucí nervozitu proEUnijních propagandistů, jak názorně ukazuje právě třeba zmíněný příspěvek vrchnostensky-kádrovacího charakteru Františka Kopřivy v PL, ze kterého vyjímáme:

„Na dění v Maďarsku a narušování demokratických principů ze strany vlády upozorňuji již delší dobu. Poslední krok premiéra Orbána je ovšem jasným krokem k autoritářskému zřízení. Vzhledem k tomu, že je Maďarsko členem Evropské unie, jejíž členské státy se zavazují k udržování demokracie, nelze aktuální vývoj ignorovat. Proto se dnes pirátský rezortní tým pro oblast EU, zahraničí a obranu usnesl na následujících výzvách a požadavcích:

  • Okamžitě ukončit platby z unijního rozpočtu směřující do Maďarska, ze kterých profitují politické elity kolem premiéra Viktora Orbána.
  • Pozastavení hlasovacích práv Maďarska v unijních institucích, protože v Maďarsku již fakticky neexistuje pluralitní demokracie a nelze tedy zaručit fungování právního státu.
  • Představení dalších kroků Evropské komise proti autoritářským krokům Viktora Orbána.
  • Evropská komise musí zároveň zajistit, aby práva maďarských občanů vyplývající z členství Maďarska v EU zůstala zachována.
  • Česká vláda se musí jednoznačně distancovat od kroků Viktora Orbána a navrhnout na příštím summitu Visegrádské skupiny pozastavení členství Maďarska ve V4.
  • Evropská lidová strana a její členové, tedy i KDU-ČSL, TOP 09 a STAN, by se měly jasně distancovat od kroků Viktora Orbána a ukončit působení maďarské strany Fidesz ve své frakci,
  • Čeští politici, včetně europoslanců za ODS, by měli zvážit, zda budou nadále udržovat své sympatie ke stylu Viktora Orbána a uvádět jeho režim jako vzor pro řízení státu.“

Mao Ce-tung by měl radost

Možná je až kouzlem něchtěného, že po demokracii volá někdo, komu demokracie opravdová klasická demokracie naprosto nic neříká. Svědčí o tom již sám název této podivné strany (Pirátská strana) a ještě více obsah textu „Orbánovy obžaloby“. Jako internacionální ultralevé hnutí Piráti všechny tradiční hodnoty evropské společnosti zavrhují a asi by se jim líbila nejspíš „demokracie“ podle Pol Pota nebo Mao Ce-tunga.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama