Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2020 10:30:44

Nejen o koronaviru a kolaborantech

Nejen o koronaviru a kolaborantech

Na pohádku tehdejších politických vůdců 90. let, kterak Československo do 20 roků ekonomicky dožene vyspělý Západ, si velmi dobře vzpomenou nejen bezdomovci, ale i statisíce lidí, čelících exekucím.

 

Vize vyspělého kapitalistického státu se splnila nakonec jen hrstce vyvolených oligarchů. Těm, kteří se přes noc mávnutím kouzelného proutku stali  pro ostatní občany dokladem o existenci amerického snu v českých podmínkách.
V současné době pandemie koronaviru věští z křišťálové koule o našem blahobytu ministryně financí Alena Schillerová. Podle jejich slov se Česko do stavu před krizí vrátí za osm let. A dobré zprávy, kterak svět úspěšně zvládne záměrně vyvolanou krizi, přichází i odjinud! Vůdkyně Evropské unie by uvítala nový Marshallův plán. Mezinárodní měnový fond dokonce odpustí na půl roku splácení dluhu 25 zemím bojujícím s pandemií. Mezinárodní měnový fond je zločinecká organizace, která likviduje suverénní státy! Instituce, ovládající světovou politickou scénu, která doposud přispívala k zadlužení jednotlivých států světa!
Pochvalme ale ministryni Schillerovou za její (zatím) alespoň slovní ambice v podobě finanční pomoci státu zachránit strategické firmy. Po majetkovém převratu před třiceti lety jich moc nezbylo, přesto je stále co „rozkrást“ a více tak ukotvit naši republiku do pozice koloniálního státu.
Splnit vizi Aleny Schillerové nebude lehké. Michael Kocáb pyšnící se polistopadovým vyhnáním sovětských vojsk z tehdejšího Československa v jedné ze svých písní na adresu představitelů tehdejší komunistické moci sdílel – „krysy už jsou tady, je jich plno všady“. Krys v podobě kolaborantů pane Kocábe neubylo.  Právě naopak a jen slouží druhé straně, představitelům vysněné Západní demokracie a globálního kapitalismu, které se bravurně starají o výchovu „svých kádrů“ nejen u nás, ale i v dalších státech. Příkladem budiž financování politických tzv. neziskových organizací se zahraničním napojením, či nejrůznější americké nadace (např. Carnegie Corporation, The Rockefeller). Své by o tom mohli vyprávět nejen někteří členové současné vlády, ale i poslanci z řad STAN či TOP 09, novináři, finančníci či herci. Rozebrat celou vertikálu řízení našeho státu, možná dojdeme k číslu deset tisíc, včetně osob BIS. Jak skvělou kolaborantskou práci dělá tzv. „pražská trojka“ Hřib, Kolář, Novotný netřeba lidem zdůrazňovat!
Svět po rozpadu světové socialistické soustavy se zásadně změnil. Úsilí o řešení přibývajících problémů lidstva mírovou cestou bylo nahrazeno americkým vyvoláváním lokálních válek a konfliktů po celém světě s cílem destabilizace daného státu a jeho vydrancování. Svět se změnil po 11. září, aniž by lidstvo dostalo odpověď, kdo ve skutečnosti „stál“ za tímto scénářem.
Svět se změnil a ještě změní i po odeznění pandemie. Již dnes je jisté, že ke splnění pohádky Aleny Schillerové po avizovaných osmi letech nedojde. Věřím ale, že většina (nejen) našich občanů upřednostní před ekonomickou prosperitou život v míru, bez vyprovokování zničujícího světového válečného konfliktů, který „díky“ koronaviru byl zatím oddálen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama