Robert Adámek

Nebojím se mluvit pravdu!
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2012 12:58:24

ZNOVU ZIMNÍ GUMY ANEB ZÁKON ZMETEK

ZNOVU ZIMNÍ GUMY ANEB ZÁKON ZMETEK

Zimní gumy podruhé před rokem jsem narážel na to, že by bylo vhodné uzákonit povinnost užití zimních pneumatik v zimě. Ono se to zdá jednoduché a doslova logické.

Tedy samozřejmě pro běžného motoristu, pro jeho vlastní bezpečí, pohodlí a samozřejmě také bezpečnost ostatních účastníku silničního provozu.
 Už tenkrát jsem říkal, zaveďme zimní pneumatiky od určitého data do určitého data a bude to lepší. Osobně prostě nedokážu pochopit tu nezodpovědnost s kterou někdo vyjede na zasněženou cestu bez této výbavy. Já zimní gumy užívám, mám v kufru navíc skládací lopatku a sněhové řetězy a to ne kvůli sobě, ale především kvůli ostatním. Proto, abych je nebrzdil, neohrožoval a neomezoval.
Bohužel někteří motoristé to chápou jinak a uzákonění zimních pneumatik je irituje. Takové pak potkávám kolem cesty v příkopech či v mírných kopečcích, kde musíi ostatní řidiči přiložit ruku k dílu, aby takového vola dostali z cesty a mohli pokračovat dál.Nicméně když už se tedy bavíme o těch volech, tak zákon, kteří naši odborníci schválili je taky pořádný paskvil.

 
V podstatě sice nařizuje řidiči, aby měl nazuté zimní pneumatiky, ovšem jen ve chvíli, kdy je na silnici námraza či sníh. Tím zákonodárci zajistil to, že bude mít policie hromady další práce, nemluvě o správních orgánech a soudech.Velmi by mě zajímalo, jak budou policisté prokazovat, zda v ten den, na daném místě,v tu určitou hodinu a minutu byla na silnici námraza či sníh.Proč ti tupci v parlamentu nedokáží myslet jako lidé?
Je to snad jejich dlouhodobým odtržením od reality? Nic jiného mě totiž nenapadá.Přitom by stačil jasně definovaný zákon v podobě 1 prosté věty: "Od 10.11. do 3.4. jsou u všech vozidel povinné zimní pneumatiky"Hotovo, vyřízeno. Žádný prostor pro dohady, žádný prosto pro korupci, žádná zátěž pro soudy, policii či správní orgány.

Možná jsem hloupý a uniká mi nějaká vyšší podstata, třeba kolik stát vyvaří na správních poplatcích, nebo tak něco, ale stále častěji mipřichází na mysl jednoduchý systém zákonů v podobě Chamurapiho zákoníku, tam měli všichni jasno.

Prosím, už je nevolte, musíme jim pomoci s návratem do reality všedního dne a to se nám nepodaří, dokud budou tam, kde jsou a dokud tam jsou, budou z nich neustále padat další a další zmetky a doplácet na těch pár tlustých volů budeme zase jenom my  :-(
 
PS: Jako obvykle se samozřejmě omlouvám za "politickou nekorektnost", bohužel právě politická korektnost dělá z našich politiků Spejbly a Hurvínky. Tiskového mluvčího nemám a ani tým právníků, takže s dotazy a žalobami se na mě obracejte přímo ;-)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama