Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2020 15:05:00

Vítejte opět v politickém Kocourkově

Vítejte opět v politickém Kocourkově

Komentář na facebookovém profilu k zrušení opatření ministerstva zdravotnictví rozhodnutím Městského soudu v Praze

 Rozhodnutí Městského soudu v Praze na podání Ondřeje Dostála, které zrušilo některá opatření ministerstva zdravotnictví. Tohle ukazuje na několik problémů.
  1. Opatření mělo na návrh krizového štábu přijmout vláda.
  2. Dvojkolejnost odpovědnosti krizového štábu versus ministra zdracvotnictví.
  3. Zrušení opatření přijatých vládou na základě krizového zákona a přijetí stejných opatření MZ bylo chybou.
  4. Není pravdou, jak tvrdí prezident slovy jeho muvčího, že odpovědnost teď mají soudci. Ne odpovědnost mají politici a nikdo jim tuto odpovědnost nemůže sebrat.
  5. Odpovědnost za tyto chyby má i opozice a všichni zákonodárci, kteří si vzali "volno" a nekontrolovali přijatá opatření.
  6. To, že senátoři za STAN dávají své podání Ústavnímu soudu ČR, opět ukazuje na neschopnost pravicové opozice a na dlouhodobou snahu předělat ÚS na třetí komoru parlamentu. Což je opět zásah do ústavního pořádku naší země, kde je striktně oddělena moc zákonodárná od moci soudní a exekutivní.

Takže vítejte opět v politickém Kocourkově... Teď je důležité vše uvést do pořádku tak, aby důležitá opatření v boji proti šíření koronaviru byla právně nenapadnutelná. A musí se čekat palba pravicové opozice, která tímto dostala zásobu nábojů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama