Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2020 13:06:00

OSVČ budou mít nárok na příspěvek i za období, kdy přerušily svou činnost

OSVČ budou mít nárok na příspěvek i za období, kdy přerušily svou činnost

Pokud OSVČ v průběhu nouzového stavu přerušily živnost a po pár dnech ji opět obnovily, přiznávala jim Finanční správa nárok na příspěvek od státu pouze za dny, kdy byla jejich živnost aktivní.

To se nyní díky zásahu pirátského poslance Mikuláše Ferjenčíka mění. OSVČ nepřijdou o peníze za dny, kdy kvůli vládním opatřením svou činnost nevykonávaly, a to ani v případě, že živnost přerušily.

„Považuji za zcela nespravedlivé, aby lidé, kteří si nemohli vydělávat, a vzhledem k nejisté podpoře vlády v počátku epidemie logicky přerušili svou živnost do doby, než byly jasné další kroky, přišli o peníze. Jsou to přece právě i oni, kdo tyto příspěvky ze strany státu potřebují,” vysvětluje Mikuláš Ferjenčík a dodává: „Jsem proto rád, že mé upozornění bylo vyslyšeno a k dnešnímu dni nespravedlnost končí. Finanční správa zveřejnila nové pokyny, které jasně stanoví, že nárok na příspěvek tito lidé mají. Jediná podmínka je, že za období přerušené činnosti nesměli čerpat podporu v nezaměstnanosti.”

Ministerstvo financí ve spolupráci s Finanční správou dnes po upozornění pirátského poslance Ferjenčíka změnilo metodiku výplaty jednorázového bonusu. Lidé, kterým byl tento bonus za dny přerušené živnosti odmítnut, si o něj tedy mohou opětovně zažádat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama