Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2020 15:45:46

Klimatická krize

Klimatická krize

Při krizi koronavirové o sobě dává vědět krize klimatická. Máme problémy na polích, hrozí usychání stromů, nastal velmi suchý duben.

Vláda v čele s ministrem Tomanem opakovaně zdůrazňuje nutnost výstavby přehrad. Upozorňuji, že jednak vláda nestihne postavit ani jednu přehradu, pak nejsou rozhodně žádným spásným řešením. Revitalizovat toky a vytvořit několik nových mokřadů, tůněk a dalších nástrojů pro zadržení vody přímo v krajině je rychlejší, mnohonásobně levnější a efektivnější. Vláda by se mohla inspirovat například u modelu Zdoňov ze spolku Živá voda, který navrací vodu do vysušené krajiny.
Sucho se netýká jenom zemědělců, dopadá i na naše zahrádky a městskou zeleň. Jsem velice rád, že Zdeněk Hřib - primátor Prahy to vidí stejně. Na právě začínající rekonstrukci Václavského náměstí budou vysazeny další stromy a vybudovány nádrže na záchyt dešťové vody.
Ta se bude využívat k zalévání stromů. Význam zahrádkářských koloniích roste úměrně s oběma krizemi. Povedlo se mi spolu s kolegy po více než deseti letech vyřešit otázku zahrádkářského zákona. Zákon postupuje do druhého čtení a je to jen otázka několika málo týdnů, kdy by se mělo vše uzavřít ve třetím čtení.
Tak držte palce.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama