Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2020 11:05:43

Jaký bude svět po pandemii a jak tomu čelit?

Jaký bude svět po pandemii a jak tomu čelit?

Titíž, kteří demonstrovali proti ministryni spravedlnosti, jež na jejich životy nemá vliv, nyní poslušně nosí roušku-náhubek.

Země českých hospod a moravských vinných sklípků zažívá jejich zavření. Překvapilo mne udavačství, že si někdo nevzal roušku, byl na chalupě či udělal zabijačku. Společnost může snadno sklouznout do totality.

Vraťme stát do normálního života. Vládní opatření poškozují ekonomiku zákazy i vytvářením atmosféry trvalého nebezpečí. Je možné, že až se hospody a vinárny otevřou, budou prázdné, protože se lidé budou bát. Proto tam zajdu hned první den. Výborně vystoupil v Senátu 16. 4. 2020 moravský onkolog prof. Jan Žaloudík, který srovnal úmrtí na koronavir s celkovou úmrtností i s dopady rakoviny a ukázal na nemístnou paniku, kterou živí Česká televize. Některá rozhodnutí státu jsou jak ze Švejka, když policie nutila nudisty, aby si nasadili roušky, či manželé museli mít roušky v autě, ale v posteli ne, naštěstí.

Krize může být přínosná. Odhalila slabost bruselských úřadů. Hospodářský propad může vést k rušení zbytečných orgánů. Můžeme mít o třetinu menší Parlament, méně ministerstev i krajů. To zajistí trvalé úspory. Budeme-li však za čtvrt roku chodit s náhubkem a nedostaneme se na Slovensko či do Vídně, bude to prohra. Ale i za války se dělaly černé zabijačky a pařilo se. Lidská přirozenost se úplně a trvale spoutat nedá. A to je naděje.

Psáno pro Newsletter Institutu Václava Klause, duben 2020, s. 7.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama