Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2020 20:20:00

Ministr zdravotnictví nesmí mít tlačítko k vypnutí země

Ministr zdravotnictví nesmí mít tlačítko k vypnutí země

Občanští demokraté nesouhlasí s posílením pravomocí ministra zdravotnictví v rámci zákona o ochraně veřejného zdraví. Nástroje k omezování svobody lidí nesmí být podle předsedy poslanců ODS v rukou jediného ministra.

„Posílení pravomocí ministra zdravotnictví je nebezpečné a pro ODS nepřijatelné. Omezování svobody lidí je natolik závažná věc, že o něm vláda musí rozhodovat jen ve výjimečných případech, vždy jako celek a s posvěcením parlamentu, v tomto záměru je ale zřetelná snaha parlament obejít. Jediný ministr nemůže mít červené tlačítko, pomocí kterého vypne fungování země. Ministr Vojtěch v rámci koronavirové krize navíc opakovaně selhal a dokonce jednal protizákonně. Dávat ministrovi, který by měl být spíše vyměněn, více pravomocí je podobné, jako dávat pyromanovi do ruky sirky,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama