MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2020 14:32:00

Aplikaci Lítačka si již stáhlo 519 tisíc uživatelů

Aplikaci Lítačka si již stáhlo 519 tisíc uživatelů

Aplikaci Pražské integrované dopravy PID Lítačka si do svých mobilních telefonů stáhlo již 519 tisíc lidí a pravidelně ji využívá zhruba 300 tisíc lidí. V posledních dvou týdnech přibývá každým dnem 300 nových uživatelů.

Aplikace PID Lítačka zůstává, i přes postupné uvolňování opatření v pražské i středočeské hromadné dopravě, bezkontaktním a tedy nejbezpečnějším způsobem nákupu jízdenek.

Tato oficiální pražská dopravní mobilní aplikace umožňuje navíc nakoupit i více jízdenek naráz a následně je přeposlat vašim blízkým či přátelům.  Přímo v aplikaci si cestující mohou nakupovat a spravovat také dlouhodobé kupóny. To vše bez nutnosti zbytečného kontaktu s okolím.

„Aplikaci PID Lítačka sám pravidelně používám a všem ji doporučuji. Můžete s ní pohodlně cestovat nejen po Praze, ale i po Středočeském kraji. Pro názornost uvádím jednu konkrétní uživatelskou zkušenost: Z Kolína do Kladna to máte třeba jen za 46 korun s již platnou Lítačkou po Praze, případně 76 korun s dokoupenými pásmy Prahy, takže levněji než přes tarif Českých drah. Na jeden lístek navíc můžete jet vlakem, metrem i autobusem. To vše na pár kliknutí a bez čekání ve frontách,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Kromě nákupu a správy jízdného aplikace umožňuje vyhledat nejvhodnější spojení a aktuální odjezdy autobusů, včetně případných zpoždění, zaplatit parkovné na zónách P+R, zobrazit omezení, výluky nebo aktuální informace a spoustu dalšího. Aplikace je ke stažení zdarma na Google Play či App Store. Více informací je také ZDE.   

„Aplikace se po téměř dvou letech svého fungování stala nedílnou součástí každodenního cestování Pražanů a Středočechů. Právě v současné situaci, kdy je z bezpečnostního hlediska důležité upřednostňovat bezkontaktní platby za jízdné, je mobilní aplikace PID Lítačka jedinečným nástrojem k pohodlnému a bezpečnému nákupu jízdenek a odbavení,“ dodal k mobilní aplikaci Michal Fišer, generální ředitel pražské městské společnosti Operátor ICT, která má provoz a vývoj PID Lítačky na starosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama