Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2020 20:02:00

Zveřejněte, proč mají zůstat školy zavřené, nebo obnovte výuku

Zveřejněte, proč mají zůstat školy zavřené, nebo obnovte výuku

Místopředseda ODS Martin Baxa vyzval ministra školství Plagu ke změně jeho plánu, podle něhož už fakticky nemá být v letošním školním roce obnovena řádná výuka v českých školách.

 Baxa žádá zveřejnění konkrétních dat o možných epidemiologických rizicích ve školách, nebo maximálně možné obnovení výuky, pokud tato rizika už pominula.

„Pan ministr Plaga se svým plánem zatím vystupuje trochu jako pošťák dosud neznámé skupiny epidemiologů. Mám pocit, jako by pan ministr považoval doporučení epidemiologů za recept na Becherovku, který znají jen dva lidi na světě, je v trezoru a navíc zašifrovaný. Osobně jsem přesvědčen, že by se dala zveřejnit jasná čísla a jasná fakta, jaká rizika nyní ve školách hrozí. Ale pan ministr je teď buď nemá, nebo je nechce z neznámého důvodu zveřejnit. Řešení v oblasti školství proto odporuje tomu, co vláda nyní prosazuje v ostatních oblastech. Pro mě osobně je nepochopitelné, aby titíž epidemiologové na jedné straně dovolili od 25. května uvolnit život v zemi, ale drželi zároveň školy takřka úplně uzavřené,“ říká místopředseda ODS a školský expert strany Martin Baxa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama