Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2020 20:02:00

V programu Antivirus už byla vyplacena víc než miliarda

V programu Antivirus už byla vyplacena víc než miliarda

03.05.2020 20:02 Víc než miliarda korun už šla na podporu firem v rámci programu Antivirus. I díky této podpoře se podařilo zachovat více než 200 tisíc nejohroženějších pracovních míst.

 Zatím se do programu přihlásilo přes 45 tisíc firem a 93 % z nich už má s Úřadem práce ČR podepsanou dohodu. Miinistryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) potvrdila, že program na ochranu zaměstnanosti Antivirus poběží zcela určitě i v měsících dubnu a květnu. A zvažuje se i jeho další prodloužení.

„Jednou miliardou to nekončí. Jsme připraveni na to, že těch miliard bude daleko více. Každá vyplacená koruna pomůže zaměstnavatelům i zaměstnancům udržet pracovní místa. Ty tisíce firem a stovky tisíc jejich zaměstnanců teď musíme podržet. Nikdo nesmí padnout na dno,“ zdůraznila ministryně Jana Maláčová.

K 29. dubnu přes program Antivirus odešlo kvýplatě celkem 1 371 738 069 Kč pro 22 360 firem. Tím bylo dosud podpořeno 218 075 konkrétních pracovních míst. Podávání žádostí o příspěvek z programu Antivirus bylo zahájeno dne 6. dubna 2020 a k 29. dubnu bylo podáno celkem 45 525 žádostí, z čehož u 93 % užbyla uzavřena dohoda o poskytnutí příspěvku.

Uváděná čísla dokládají, že program Antivirus je skutečnou a konkrétně zaměřenou pomocí na udržení zaměstnanosti v ČR. Zpočátku významná chybovost při uzavírání dohod a zasílání vyúčtování se již také výrazně snížila.

Chybovost žádostí v první fázi (dohoda)
1. týden od 6. dubna – 80% chybovost při podání žádosti
2. týden od 13. dubna – 63% chybovost při podání žádosti
3. týden od 20. dubna – 38% chybovost při podání žádosti
4. týden od 27. dubna – 28% chybovost při podání žádosti

Chybovost žádostí v druhé fázi (vyúčtování)
1. týden od 14. dubna – 82% chybovost při podání vyúčtování
2. týden od 20. dubna – 76% chybovost při podání vyúčtování
3. týden od 27. dubna – 47% chybovost při podání vyúčtování

Podávání žádostí o uzavření dohody bude žadatelům umožněno do skončení následujícího kalendářního měsíce po měsíci, v němž byly vyplaceny náhrady mezd zaměstnancům. Zaměstnavatelé tak mají dostatek času na vypracování a zaslání dohod. V případě nesrovnalostí v dohodách nebo vyúčtováních reaguje ÚP ČR v co nejkratší době, pro rychlejší komunikaci ve většině případů telefonicky nebo e-mailem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama