JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2020 9:09:00

Požadujeme od ministra školství jasné slovo ohledně maturity a vstřícnou komunik

Požadujeme od ministra školství jasné slovo ohledně maturity a vstřícnou komunik

Maturanti, spolupracující s iniciativou Za férové přijímačky na VŠ, se sešli se senátorem Zdeňkem Hrabou. Ten považuje postup ministerstva školství při letošních maturitách za hranou zákona.

 Společně natočili rozhovor, ve kterém odpovídají na časté dotazy maturantů a vysvětlují celou nepřehlednou situaci okolo letošních maturit.

Letošní maturanti ve velkém poukazují na obrovskou míru nejistoty, nerovné podmínky a nedostatečnou komunikaci ze strany ministerstva školství. To se rozhodlo uspořádat maturity klasickým způsobem, a to i v situaci, že se školy v tomto školním roce již neotevřou. Na obcházení zákona v tomto případě poukazuje senátor Zdeněk Hraba, který se díky iniciativě Za férové přijímačky na VŠ 2020 sešel se zástupci maturantů, aby společně natočili rozhovor, ve kterém celou situaci kolem maturit rozebírají a odpovídají na časté dotazy studentů. Rozhovor najdete ZDE a ZDE.

„Kvůli dnešní situaci je naprostá většina národa v chaosu. Všechna ministerstva měla proto unifikovat rozhodnutí, vysvětlit situaci a vytvořit podklady pro řešení situace. Tato řešení, a kroky, které k nim vedou, mají být ucelené a nikoliv střely od boku. Nejen maturanti si stěžují na to, jak ministerstvo školství reaguje na podněty,“ říká Šimon Šebek, který je jedním ze zástupců maturantů. „Doufáme, že video podnítí širokou společnost aby se začala ptát i na další otázky než jenom ty které zazněly ve videu,“ dodává Šebek.

„Je velký problém, že ministerstvo i sám pan ministr Plaga mlčí a se studenty nekomunikují,“ doplňuje senátor Hraba, který v posledních dnech také odpovídal na další studentské dotazy v živém vysílání na instagramu. „Děkuji studentům za jejich aktivitu, a to v době, kdy mají těsně před maturitou, ale nic o ní neví, protože jsou ministerstvem školství stále drženi v nejistotě“, říká na závěr senátor Hraba.

Studenti spolu se senátorem vyzývají ministra školství Roberta Plagu k rychlému otevření společné diskuze s maturanty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama