Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2020 15:36:00

Miloš Zeman nechává Den Evropy bez povšimnutí

Miloš Zeman nechává Den Evropy bez povšimnutí

Komentář na facebookovém profilu ke Dni Evropy

Živě si pamatuji, jak se 9. května 2002 prezident Václav Havel vydal do pražských ulic slavit Den Evropy. Jako jeho politický poradce jsem ho doprovázel. Byl slunečný den, v dolní části Václavského náměstí to znělo nejrůznějšími jazyky a na uvolněné atmosféře oslav bylo znát, jak jsou lidi šťastní, že se aktivně stáváme součástí demokratické Evropy. Do EU jsme vstoupili jen o dva roky později.

Jaký je 9. květen 2020? Miloš Zeman nechává Den Evropy bez povšimnutí. Těsně předtím zasílá servilní dopis ruskému prezidentovi Putinovi, ve kterém prohlašuje, že bez ruské armády bychom nebyli nezávislým a sebevědomým národem. Den Evropy nijak nekomentuje ani bývalý spolupracovník StB Andrej Babiš v pozici premiéra. Aby také ne, vždyť jeho spor se zbytkem Evropské unie kvůli jeho střetu zájmů právě vrcholí.

Kvůli vulgaritě a bohorovnosti našeho prezidenta, který vychází vstříc zájmům Ruska a Číny, a kvůli hrubosti premiéra, který odmítá řešit svůj střet zájmů, utrpěla pověst naší země vážné šrámy. Zaplatíme za to všichni. Naše pozice se oslabuje a může se dokonce stát, že při důležitých jednáních bude česká strana kvůli premiérovi zůstávat za dveřmi. Naše důvěryhodnost neustále klesá.

Žádám Miloše Zemana, aby nám vysvětlil, proč se z evropsky orientovaného politika změnil v přisluhovače Ruska a Číny a proč naši zemi dobrovolně a systematicky vede do jejich područí. Žádám Andreje Babiše, aby urychleně vyřešil svůj nemravný střet zájmů a přijal politickou zodpovědnost, která z toho plyne.

Naše země byla po staletí srdcem Evropy, křižovatkou jejích dějin. Čtyřicet let komunistické totality by pro nás mělo být varovným mementem. A proto slavme den Evropy jako svátek všech svobodných občanů, kteří věří v demokracii, pravdu a lásku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama