Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2020 5:29:00

Voliči, jedete v tom s námi

Voliči, jedete v tom s námi

Komentář na facebookovém profilu k aktuálnímu průzkumu volebních preferencí.

Vyšel nový průzkum volebních preferencí. A fb je opět plný stesků, kolik stran je na hranici 5 procent a jak jsou ti politici trapní, že se neumí spojit.

Ano, na jednu stranu to často při tvorbě koalic či spolupráci obecně vázne. Ale úplná pasivita to není. A hlavně já bych rád připomněl, co se odehrává v fb diskuzích i v mé bublině v době mezi zveřejněnými průzkumy. Třeba v diskuzích o tom, kdo s kým by měl jít a kdo/co by bylo volitelné. Téhle diskuzi rezonují zásadní sdělení typu:

Černoprdelníky? Nikdy! Pirátský fetky? Nikdy? Stranu symbolu všeho zla, Kalouska? Nikdy? Ódéesácký mafiány? Nikdy. Hádaví a nespolehliví staňáci? Nikdy.

A to jsme jen u stran. Co kdybychom se dostali na jednotlivé osobnosti. Třeba při hledání kandidátů na prezidenta. Rezolutní “NE proto a proto” takovou diskuzí přímo burácí.

Ochota dohodnout se, schopnost kompromisu, umění nadhledu, není jen úkol politiků. I když je to naše práce a my musíme být první, kdo se všem těmto schopnostem naučí. Ale Vy voliči nejste jen diváci. Jedete v tom s námi. Tak na to myslete, až budete mít zase na jazyku “ten/ta/to? Nikdy!”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama