ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2020 17:21:00

Vláda poctivosti firem nevěří

Vláda poctivosti firem nevěří

Komentář na facebookovém profilu k častějším kontrolám podnikání ve stavu nouze

 Od 20. března říkáme, že měl stát nastoupit do pracovních vztahů tam, kde vláda lidem zakázala chodit do práce. Mohl si ušetřit mezikrok v podobě zasílání peněz firmám i častější kontroly ve stavu nouze.

Když se ovšem česká vláda rozhodla jít cestou kurzarbeitu, pak měla firmám 80 % na platy posílat alespoň z části před vyplácením zaměstnanců, a ne s měsíčním odstupem. Kde mají brát provozy na platy peníze, když jim zakázala vydělávat? Nad tím se asi nikdo nezamýšlel.

Vláda, která sama své hospodaření ve stavu nouze nenechá kontrolovat, poctivosti firem nevěří, a tak se vší kompenzací škod je bohužel krok nebo dva za jinými vládami.

V přímém přenosu jsme tak svědky potvrzování přísloví „kdo rychle dává, dvakrát dává“, a vzhledem k nárůstu kontrol i toho, že „pro zloděje každý zloděj“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama